Hjerneuge: Snyd din hjerne til et sundere liv

15.03.21
Hjerneugen er i gang, og i Hjernesagen har vi i år fokus på sanserne i vores tema: Smag med hjernen.

Hele verden over er der hvert år i marts tradition for at sætte ekstra fokus på kroppens mest forunderlige og fantastiske organ – hjernen.

I Danmark afsætter vi uge 11 til formålet, og i år har Hjernesagen valgt at koncentrere sig om sanserne. Du kan se professor og medlem af Hjernesagens ekspertpanel Christina Kruuse forklare, hvordan smags- og lugtesansen er dybt integreret.

Du kan også, sammen med kok, kogebogsforfatter og neurogastronom Rasmus Bredahl, blive klogere på, hvordan du kan snyde din hjernes sanseapparat og derigennem lave om på dine madvaner: Du kan fx lette vejen hen mod at spise mindre salt. Salt er vigtigt for smagen, men i en lille film demonstrerer Rasmus, hvorfor det ikke behøver at gå ud over velsmagen, når du skruer ned for den tilsatte salt.

Hjerneugen byder også på en række andre aktiviteter: Der er podcasts, webinarer, quiz og konkurrencer – og du kan følge med her på Hjernesagens hjemmeside.

God fornøjelse!