Hjernesagen har fået ny protektor i Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. Landsformand Tue Byskov Bøtkjær takker Hendes Majestæt Dronningen, som hidtil har været foreningens protektor og ser frem til et fortsat godt samarbejde med Kongehuset.

Kongehuset har netop meddelt, at Hjernesagen fra i dag får HKH Prinsesse Marie som ny protektor. HKH Prinsessen afløser dermed HM Dronning Mary som Hjernesagens protektor. I forbindelse med, at HKH Prinsesse Marie overtager protektoratet udtaler Kongeparret i en pressemeddelelse:

”Gennem århundreder har Kongehusets protektioner støttet almennyttige organisationers vigtige arbejde i Danmark, i Rigsfællesskabet og i udlandet. Det er en tradition, som vi er stolte af at fortsætte, og som vi som samlet familie kommer til at sætte vores præg på. Vi ønsker med de kongelige protektioner at støtte indsatser, som fremmer dansk kultur, videnskab og virkelyst, som værner om vores natur, som udgør en stemme for de udsatte og sårbare i vores samfund, og som binder os sammen i små og store fællesskaber.”

Hjernesagens landsformand, Tue Byskov Bøtkjær, benytter sig af lejligheden til at takke både Hendes Majestæt Dronningen og Hendes Kongelige Højhed Prinsessen:

”Det er en stor ære for vores forening, at Hendes Kongelig Højhed Prinsesse Marie har valgt Hjernesagen som en af sine protektioner. Det takker vi for, og vi glæder os meget til samarbejdet. Samtidig vil jeg naturligvis også gerne takke Hendes Majestæt Dronning Mary for igennem en årrække som Kronprinsesse at have været vores protektor. Vi har haft et rigtig godt og givende samarbejde med Kongehuset og ser frem til at fortsætte det i de kommende år,” siger Tue Byskov Bøtkjær.

Personlig erfaring med stroke
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har selv haft stroke helt tæt inde på livet. I sommeren 2020 blev hendes mand, HKH Prins Joachim, således ramt af en blodprop i hjernen under parrets sommerferie i Frankrig, og det var faktisk HKH Prinsessen, som opdagede at noget var alvorligt galt med hendes mand.

Til al held reagerede hun både omgående og helt korrekt og fik slået alarm, og Prinsen blev derefter kørt til behandling i Toulouse i tide til, at han i dag ikke har nogen men af den alvorlige forskrækkelse. Hele den historie kan man læse i det eksklusive interview, som parret gav til Hjernesagens medlemsblad i april 2021, da de for første gang udtalte sig om begivenheden sammen.

”Det var SÅ tæt på en tragedie, som kunne have ændret vores liv for evigt. Vi er meget taknemmelige for at være sammen i dag og kunne snakke med jer om det. Jeg er så taknemmelig for, at han kan smile og genkende mig,” sagde HKH Prinsesse Marie ved den lejlighed til Hjernesagens læsere. Hele interviewet kan læses på Hjernesagens hjemmeside.