Ny direktør i Hjernesagen

30.04.24
Anne Gotlieb Hertz bliver Hjernesagens næste direktør. Det står klart, efter et enigt ansættelsesudvalg pegede på Anne i et ellers stærkt felt af ansøgere til stillingen. Anne Hertz tiltræder som ny direktør den 15. juni 2024.

Det er en både glad og forventningsfuld kommende direktør, som Hjernesagens medlemmer kan se frem til at møde, når hun tiltræder denne sommer:

– Jeg vil anstrenge mig for at medvirke til at sikre de bedst mulige vilkår for mennesker, der rammes af blodprop eller blødning i hjernen – samt for deres pårørende, indleder Anne Hertz.

Anne Hertz kommer fra en stilling som direktør i Ergoterapeutforeningen, og har derudover masser af ledelseserfaring fra sundhedsvæsenet tidligere i sin karriere. Blandt andet som vicedirektør gennem otte år i Region Hovedstadens Psykiatri, vicedirektør på Nordsjællands Hospital og hospitalsdirektør på Helsingør Hospital. Tidligere har hun også været både HR- og kvalitetschef på Frederiksberg Hospital.

Mange års ledelsesmæssig erfaring
Det er da også en tilfreds landsformand for Hjernesagen, som ser frem til et tæt samarbejde med den kommende direktør:

– Vi har fået en virkelig stærk og kompetent profil i den kommende direktør. Anne kommer med en meget stærk faglighed, hun har mange års ledelsesmæssig erfaring, og så er hun energisk og har et stærkt værdimæssigt kompas. Det er vigtigt i en organisation som Hjernesagen, siger landsformand Tue Byskov Bøtkjær.

Ser frem til at møde frivillige og ansatte
Stillingen som direktør i Hjernesagen er blevet ledig, da den nuværende direktør, Birgitte Hysse Forchhammer, har valgt at gå på pension. Med ansættelsen af Anne Hertz fra den 15. juni har de to direktører halvanden måneds overlap – og dermed tilstrækkelig tid til at sikre en god overlevering.

– Jeg glæder mig meget til at arbejde for Hjernesagen, som er en stærk medlemsorganisation, der arbejder med forebyggelse, indsatser og forskning i stroke. Særligt ser jeg frem til at skulle mødes med medlemmerne, de frivillige og til at samarbejde med hele holdet i sekretariatet, slutter Anne Hertz.

 

Bag om Anne Gotlieb Hertz
Født i 1968, uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet, samt master i ledelse fra CBS. Har mere end 20 års ledelseserfaring – blandt andet som direktør for Ergoterapeutforeningen, vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, vicedirektør i Nordsjællands Hospital, hospitalsdirektør for Helsingør Hospital samt ansættelser på Frederiksberg Hospital og i Frederiksborg Amts Sundhedsvæsen. Anne har tre voksne børn, et barnebarn og bor nord for København.