Støtte til rehab-golf

21.01.22
I Roskilde Golfklub har man en afdeling, Roskilde Rehab-golf, som udelukkende henvender sig til personer, der er ramt af stroke eller andre sygdomme, som giver nedsat mobilitet. Roskilde Rehab-golf fik den 20. januar en donation på 55.000 kr. fra TrygFonden, som skal bruges til at få endnu flere mennesker med bevægelseshandicap ud at svinge køllerne på græsset.

Karina Nielsen er 45 år, og hun blev ramt af en blodprop i hjernen for fire år siden. Efter Hjernesagens lokalformand i Roskilde introducerede hende for golfsporten for to år siden, har hun været en ivrig golfspiller i Roskilde Rehab-golf. Her træner hun lige så ofte, hun kan slippe afsted med det, sammen med to andre, og hun glæder sig over donationen fra TrygFonden, som måske kan være med til at lokke flere ud på banerne uden for Roskilde.

– Vi kan godt bruge nogle flere kvinder herude – lige nu er vi bare to, siger hun med et smil og fortsætter: – For mig handler golfspillet primært om at komme ud. Jeg nyder sporten og det sociale samvær, og efter min blodprop døjer jeg med tallene, så jeg holder styr på mine slag med en kliktæller. Så det er også en fin måde at træne mine færdigheder på.

Nye scootere i kikkerten
I forbindelse med overrækkelsen af donationen understreger Pernille Bjerre Hansen fra TrygFonden, at golfsporten netop kan noget særligt i forhold til mennesker med erhvervet hjerneskade:

– Det er en sjov og hyggelig træning af både krop og hjerne. Men at spille golf handler også om fællesskab og om relationer – om at fremme livskvaliteten. Det handler om at skabe fundamentet for et godt liv.

I Roskilde Rehab-golf er man naturligvis glade for donationen, og medlem af styregruppen for Roskilde Rrehab-Golf, Hans Kristian Olesen, kan fortælle, at TrygFondens donation skal bruges til indkøb af flere golfscootere.

– Man har brug for en særlig type el-scooter, når man spiller golf. Den skal have bredere hjul end de normale el-scottere, så man ikke skader græsset, mens man kører rundt på banen. Vi satser på, at donationen fra TrygFonden kan sikre os yderligere tre scootere, så vi i alt kommer til at råde over 15. De er vigtige for en stor del af vores medlemmer, så de kan komme ud og få trænet deres balance, når de svinger golfkøllerne, siger han.

Også Hjernesagens lokalformand i Roskilde, Jørgen Boesgård, deltog i arrangementet og udtrykte stor tilfredshed – både med donationen fra TrygFonden og med samarbejdet med Roskilde Rehab-Golf:

– Hjernesagen i Roskilde og Lejre har samarbejdet med Roskilde Rehab-Golf i 11 år, og mange af vores lokale medlemmer spiller herude. Det er en kæmpestor fornøjelse af følge spillerne og klubbens frivillige. Når snakken falder på golf under vores møder i Hjernesagen, lyser de simpelthen op i et stort smil, siger Jørgen Boesgård.

Henrik Nielsen, som er det medlem af Roskilde Rehab-Golf, der har den største anciennitet, tog mod checken fra TrygFonden på vegne af spillerne.