fbpx

”Det kunne have ændret vores liv for evigt”

12.04.21
I et interview med Hjernesagens medlemsblad taler Prins Joachim og Prinsesse Marie for første gang sammen ud om tankerne og frygten i forbindelse med Prinsens stroke i 2020 – og taknemmeligheden over livet.

Seneste udgave af Hjernesagens medlemsblad udkommer den 12. april med et stort interview med Prins Joachim og Prinsesse Marie. Her fortæller Deres Kongelige Højheder om det dramatiske forløb om aftenen den 24. juli sidste år, hvor Prinsen blev ramt af en stor blodprop i hjernen. Om de skræmmende timer, hvor Prinsen lå på operationsbordet i Toulouse, og om taknemmeligheden og kærligheden. Til livet, familien og hinanden.

”Jeg har oplevet, hvordan Marie med øjeblikkeligt overblik greb situationen, og at hun med sine snarrådige indgreb og handlinger var den, der førte an, indtil jeg blev overdraget til ambulanceførerne i Cahors og sendt videre til Toulouse. Hun var fantastisk! Hun gik i soldatermode … Jeg ved, at jeg med Marie har en snarrådig, kærlig, omsorgsfuld og sikker støtte”, siger Prins Joachim i interviewet.

Husk de pårørende!
Parret har særligt to pointer, de i dette interview understreger vigtigheden af: At man altid tager tegn på alvorlig sygdom som et stroke alvorligt og omgående reagerer – og at man aldrig må glemme de pårørende til den ramte:

”Det er svært ikke at tænke på, hvad der kunne være sket, og jeg synes, at vi har lært, at det er forfærdeligt for den, der bliver ramt, men lige ved siden af står der nogen andre, som det er lige så frygteligt for. Det må man aldrig glemme … Der har en organisation som Hjernesagen en stor rolle, og det er et vigtigt budskab at bringe videre”, siger Prins Joachim.

Læs hele interviewet i seneste udgave af Hjernesagen. 

Gå til side om interviewet

Har du som ramt eller pårørende brug for vejledning, rådgivning eller blot en at tale med, kan du kontakte StrokeLinjen på 34 10 20 30. Her er der mulighed for både sundhedsfaglig, neuropsykologisk, social og juridisk rådgivning.