fbpx

Centralisering giver ikke automatisk højere kvalitet

24.02.21
Hjernesagens landsformand og direktør har sammen skrevet et indlæg til Altinget, hvor de efterlyser flere nuancer i kvalitetsdebatten på handicapområdet.

Mennesker med handicap er tvunget til at navigere i en labyrint af kafkaske dimensioner, men desværre findes der ikke nogen simpel løsning på problemet.

Hjernesagen har været med til at rejse kritik af kvaliteten på handicapområdet, men i et debatindlæg på Altinget.dk minder landsformand Tue Byskov Bøtkjær og direktør Birgitte Hysse Forchhammer på, at området er komplekst. Og at debatten derfor ikke må forsimples.

Indlægget er skrevet i kølvandet på et borgerforslag om at fratage kommunerne ansvar for hele handicapområdet. Men det i sig selv løser ingen eller kun få problemer:

“Centralisering af administrativt ansvar kan være vejen til bedre kvalitet, men det at samle og centralisere ydelser få steder i landet eller flytte opgaver væk fra kommunerne fører ikke af sig selv til bedre kvalitet. Administrative omstruktureringer skal gå hånd i hånd med en samlet indsats for at sikre kvaliteten, ellers risikerer vi bare, at nissen flytter med, nu bare med ny regionale eller statslige huer på”, hedder det blandt andet i indlægget.

Du kan læse hele indlægget på Altingets hjemmeside.