Et vigtigt budskab om forebyggelse

03.11.21
Den internationale stroke-dag, World Stroke Day, løb af stablen den 29. oktober. Her i Danmark skete det med filmpremiere i København, et års fødselsdag for Hjernesagens udvidede rådgivning, StrokeLinjen - og med et vigtigt budskab, som nåede bredt ud til hele landet: Stroke er en sygdom, som i mange tilfælde kan forebygges.

29. oktober havde Hjernesagen premiere på dokumentarfilmen “Tilbage på sporet” i Empire Bio i København. Nu og i de følgende uger og måneder vil filmen begynde en rejse rundt til flere af Hjernesagens lokale foreninger, som arrangerer lokale visninger.

Det er en film om kampen om at genvinde fodfæste i livet efter et stroke, men også en film, der illustrerer det vigtige i at lytte til sin krops signaler. For filmens hovedperson, Birger Kjærbye, har nemlig flere år før sit stroke fået konstateret forhøjet blodtryk – og er også sat i behandling for det. Han vælger bare at lade pillerne ligge i køkkenskabet, for han har det jo fint…

Flemmings historie
På den måde passer filmen fint ind i Hjernesagens overordnede tema for World Stroke Day og ugerne umiddelbart efter. Her sættes der nemlig fokus på det faktum, at stroke er en sygdom med store konsekvenser for den enkelte og de pårørende, men også en sygdom, som faktisk kan forebygges.

Ni ud af ti tilfælde af stroke skyldes nemlig faktorer, som kan forebygges. Og det budskab forsøger vi hele tiden at nå ud med til hele landets befolkning. Derfor kører der i disse dage en kampagne om forebyggelse på de sociale medier – og vi arbejder sideløbende med pressen om at få dem til at bringe artikler og indslag om forebyggelse.

TV2 Fyn har således lavet en større artikel om Flemming Frederiksen, lokalformand for Hjernesagen i Assens, Faaborg-Midtfyn, Langeland, Middelfart, Svendborg og Ærø. Han fik en blodprop i hjernen som 48-årig, er i dag kommet sig fuldstændig, men bærer alligevel oplevelsen med sig videre.

Læs hele historien om Flemming på TV2 Fyns hjemmeside.