innerpagebanner

Blodtryksdag 2023

10. maj er den dag, hvor Hjernesagen sætter fokus på blodtrykket. Rigtigt mange mennesker (ca. 1 mio. danskere) går rundt med forhøjet blodtryk, mange uden at vide det – og det er farligt. Forhøjet blodtryk er en af de største risikofaktorer i forhold til at få et stroke.

Samtidig er forhøjet blodtryk forholdsvis let at gøre noget ved: Man kan behandle det effektivt med medicin, og den enkelte kan også selv gøre en forskel omkring livsstilen: Hold opg med at ryge, spis sundere, drik mindre alkohol – og bevæg dig mere.

Hjernesagen opfordrer til, at man holder øje med sit blodtryk – særligt når man er kommet lidt op i alderen. Og at man kontakter egen læge, hvis man har mistanke om, at det er for højt.

Blodtryksmåling

Højt normalt blodtryk er risikabelt over tid

Selv let forhøjet blodtryk øger risikoen for hjerne- og hjertesygdomme.

Højt normalt blodtryk

Forskning viser at særlige madvare kan være nøglen til at sænke blodtrykket. Mere end en million voksne danskere har nemlig forhøjet blodtryk og dermed øget risiko for blodprop og hjerneblødning. Men ved den rette kost kan du selv være med til at forbygge. 

Køb bogen her

Pas godt på din hjerne

Forhøjet blodtryk og fysisk inaktivitet, er de hyppigste årsager til blødning og blodprop i hjernen, men de hører også til nogle af de faktorer, du selv kan være med til at påvirke.

Læs hvordan her

Tak til alle jer som sidste år delte jeres fine billeder

#ForHjernensSkyld

Vi arbejder med forebyggelse af stroke - støt vores arbejde

Tilmeld nyhedsbrev

Få gode nyheder om stroke, arrangementer og viden om genoptræning.
Vi sender nyheder ca. 2 gange om måneden.

You have Successfully Subscribed!