Emil løber for Hjernesagen

09.05.22
Sidste efterår fik Emil Sundgaard stroke tæt ind på livet, da hans mors mand blev ramt af en hjerneblødning. I denne uge løber Emil så Copenhagen Marathon for at skabe opmærksomhed om Hjernesagen.

Faktisk var den voldsomme begivenhed sidste efterår langt fra første gang, at personer tæt på Emil er blevet ramt af et stroke, fortæller han:

– Flere af mine bedsteforældre og andre i familien har også fået en blodprop i hjernen. Men det er mange år siden og skete i min barndom, og var ikke rigtigt noget, jeg som barn reflekterede så meget over, fortæller han.

Det forholdt sig imidlertid helt anderledes, da hans papfar blev ramt sidste år:

– Det tog hårdt på os alle sammen. Og som familie stod vi en situation, hvor vi havde brug for nogen at tale med. Vi stod med en masse tvivl og spørgsmål, og dér fik vi støtte, hjælp og svar blandt de oplysninger og historier der er tilgængelige på Hjernesagens hjemmeside. Det var en meget vigtig hjælp i en svær tid, og derfor håber jeg på en måde at kunne betale lidt tilbage på den her måde, siger Emil om sit kommende maratonløb.

Hep på Emil – og støt Hjernesagen
Copenhagen Marathon bliver Emil Sundgaards første maratonløb og i første omgang er målsætningen at gennemføre løbet – gerne i det, han selv kalder en fornuftig tid. Men mest af alt er målet, at flere får øje på Hjernesagen og bliver klar over, at der er hjælp og rådgivning at hente, hvis man selv eller en tæt på bliver ramt af fx et stroke:

– Jeg tænkte, at Copenhagen Marathon er en stor begivenhed med en masse mennesker langs ruten. Derfor kunne det være en oplagt lejlighed til at løbe i tøj fra Hjernesagen, så andre ser logoet. Jeg ville gerne vise farverne, kan man sige, forklarer Emil.

Derfor håber han på, at rigtigt mange vil møde op langs ruten og heppe på ham og de andre løbere – og meget gerne også sende lidt opmærksomhed i retningen af Hjernesagen.

Copenhagen Marathon afvikles den 15. maj fra kl. 9.30 med start fra Islands Brygge og derfra videre ud på en rute rundt i København. Mød op og støt Emil i hans kamp mod uret og for den gode sag!

Fakta om stroke:

Hvert år rammes 12.000 danskere af stroke – det varer til én ny patient hvert tredje kvarter, døgnet rundt.

110.000 danskere lever med diagnosen stroke – mange med alvorlige men som fx bevægelseshandicap, nedsat evne til at kommunikere mv.

Stroke kan forebygges: Ni ud af ti tilfælde af stroke skyldes livsstilsfaktorer, som man selv kan ændre på. 60 procent af alle strokepatienter har således også forhøjet blodtryk.

Læs mere om forebyggelse af stroke på vores kampagneside.