TRUSTroke

I dag fokuserer vi på et nyt forskningsprojekt, kaldet TRUSTroke, som bruger kunstig intelligens (AI) til at forbedre livet efter stroke. I projektet anvendes store mængder af data til at forudsige den enkeltes forløb og behov for efterfølgende behandling og forebyggelse.

I øjeblikket er evnen til at forudsige potentielle fremtidige komplikationer, der kan resultere i yderligere hospitalsindlæggelser efter et stroke, begrænset. Derfor har TRUSTroke  udviklet en avanceret teknologi til at hjælpe sundhedspersonale og patienter med at forudsige både kort- og langsigtede følger af blodprop i hjernen.

I dette projekt kombinerer forskerholdene kliniske variabler med information fra patientjournaler fra tre forskellige europæiske hospitaler, dette gøres naturligvis indenfor rammerne af gældende lovgivning og GDPR-regler. Ved hjælp af kunstig intelligens analyseres de store mængder data, der indeholder information om sygdomsprogression og potentielle sundhedsrisici. Målet er, på sigt, at gøre det muligt at tilbyde en både mere  personaliseret og effektiv behandling af stroke.

Projektet søger specifikt at reducere risici relateret til:

  • Alvorlige helbredsproblemer, når patienter forlader hospitalet
  • Patienter bliver dårligere og må uventet tilbage til hospitalet
  • Problemer med bevægelse, ufuldstændig restitution og andre ugunstige langsigtede resultater
  • Der opstår et nyt stroke

I de tre videoer, du finder her på siden, kan du tre ledende i projektet, fortæller om, hvad de håber at opnå:

Video 1: Dr. Carlos Molina. Leder af Stroke Research Group ved Vall d’Hebron Research Institute, Spanien. TRUSTroke projektleder

Video 2: Dr. Pietro Caliandro. Neurolog ved Agostino Gemelli University Polyclinic, Rom. TRUSTroke WP6 Leader (klinisk undersøgelse)

Video 3: Dr. Robin Lemmens. Neurolog ved UZ Leuven, Belgien. TRUSTroke WP6 Collaborator (klinisk undersøgelse)

Arlene Wilkie, som er generaldirektør for Stroke Alliance for Europe / Den Europæiske organisation for patienter med stroke, udtaler: “Et af de langsigtede problemer, som mennesker der overlever et stroke står over for, er usikkerheden om deres fremtidige helbredsproblemer, herunder risikoen for at få et nyt stroke. Denne nye teknologi, som er baseret på kunstig intelligens, vil kunne hjælpe læger og strokeramte med at arbejde sammen for at planlægge relevant sekundær forebyggelse og andre indsatser”.

For mere information, kontakt venligst research@safestroke.eu eller besøg TRUSTrokes hjemmeside www.Trustroke.eu

TRUSTroke har modtaget finansiering fra Den Europæiske Union i callHorizon-hlth-2022-stayhlth-01-two-stage under tilskudsaftale nr. 101080564

Videoer

TRUSTroke Logo stor