Er du nær en med følger efter skade i hjernen?

Tilbud til dig – der er nær én med følger efter skade i hjernen

Alder 15-30 år

Hjernesagen har fået projektmidler til at lave virtuelle kurser i 2024 til dig, der er mellem 15-30 år.

Næste kursus begynder den 14. august 2024.

Du kan læse mere om tilbuddet nedenfor.

Du kan printe information om unge pårørende samtaleforløb her

Onlinekursus

Virtuelt kursus med 6 moduler af én times varighed sammen med andre unge

Er der sket noget for dig?

Oplever du at der også er sket noget for dig, da din nærmeste fik følger efter en skade på hjernen? Det er helt almindeligt, at hele familien bliver påvirket, når én af deres nærmeste har fået en hjerneskade efter alvorlig sygdom eller har været udsat for en ulykke.

Føler du skyld, dårlig samvittighed og angst?

Når ens nærmeste har en hjerneskade oplever mange unge skyld og dårlig samvittighed, når de fx ikke har tid til at være sammen med deres nærmeste, når de er til fest, hygger med vennerne, eller deltager i andre aktiviteter og ikke er sammen med deres nærmeste.

Det er helt almindelig følelser hos mange unge, der har alvorlig sygdom eller handicap inden på livet. Det kan være, at du også spørger dig selv, hvornår er det ok, at du har det sjovt, og må du gerne være egoistisk?

Føler du dig alene?

Når ens nærmeste får en skade på hjernen, så er der mange som oplever, at være alene med tankerne og følelserne. Du passer måske på med at fortælle om dine tanker dels for ikke at såre og dels for ikke at lægge pres på andre ved at vise dine tanker og følelser.

Du kan have en følelse af, at du hele tiden må være hjemme, og du kan blive utryg, hvis du ikke kan få kontakt til din nære.

Mange unge føler tit, at de ikke har nogle at spejle sig i og de er alene i rollen. Det er måske en følelse du kender. Du kan måske have svært ved at tale med dine venner, som ikke kender til den situation, som du står i.

Kurset

Genkender du ovenstående, så kan kurset være noget for dig.

Du skal have lyst til at skabe forandring for dig selv og være nysgerrig på din egen personlige udvikling.

Det næste kursus begynder 14. august 2024 kl. 19.00-20.00.

Det er et virtuelt kursus af 1 times varighed én gang om ugen i 6 uger. I løbet af de seks moduler vil vi komme ind på emner som fx sorg og svære følelser, kommunikation og konfliktløsning.

På kurset har du mulighed for at møde andre i en lignende situation. Kurset vil skabe et rum, hvor der ikke er noget rigtigt eller forkert, hvor du kan spejle dig i andre og få idéer som måske kan lette dig i din hverdag med at håndtere fx dårlig samvittighed, ensomhed, triste følelser m.m.

Ungehøjskole

Vi har desværre måtte aflyse ungehøjskolen

Ungehøjskolen er aflyst, men vi arbejder på at erstatte det med regionale netværksmøder.

Er du interesseret i tilbuddet, så udfyld formularen nedenfor.

Vær opmærksom på, at du først er tilmeldt, når vi har haft en samtale med dig, hvor vi er enige om, at vores tilbud er det rette for dig.

Du kan også gerne ringe til 34 10 20 30 og tale med én af vores rådgivere – socialrådgiver, sygeplejerske eller neuropsykolog.

Vi ser frem til at høre fra dig:-)

Udfyld formularen, hvis du er interesseret i at høre mere om vores online kursus.
Vores ungekonsulent holder ferie, men udfyld formularen
og vores ungekonsulent vil kontakte dig i uge 32.

Formular