Hjernesagens ærespris

Hvert år giver Hjernesagen sin ærespris til en person eller en organisation, der har gjort en særlig indsats på apopleksi- eller hjerneskadeområdet.

Senest opdateret: 25. juni kl. 11:13

Hjernesagens landsformand, Lise Beha Erichsen, sammen med forstanderparret Carsten og Helle Holvad, som modtog Hjernesagens ærespris 2018.

Hvert år arrangerer Rude Strand Højskole ved Odder i Østjylland et højskoleophold målrettet personer, som er ramt af apopleksi, en blodprop eller blødning i hjernen, og deres pårørende. Højskoletilbuddet er helt unikt i Danmark og derfor har Hjernesagen valgt at hædre højskolen og forstanderparret Carsten og Helle Holvad med Hjernesagens Ærespris 2019.

 – Det var ikke nogen svær beslutning at vælge netop Rude Strand Højskole med Carsten og Helle i spidsen som modtagere af æresprisen, fortæller landsformand i Hjernesagen Lise Beha Erichsen. Hun uddyber:

  – Vi vil som forening meget gerne være med til at ære og fremhæve det store og engagerede arbejde, der ligger bag udviklingen af et højskoleophold målrettet apopleksipatienter og deres pårørende. Mig bekendt er det unikt i Danmark, og det er ekstra værdifuldt, fordi det netop er skræddersyet til en gruppe mennesker, som ellers alt for tit er afskåret fra deltage i tilbud om aktiv og meningsfyldt ferie.

 På forstanderparrets og hele højskolens vegne takkede Helle Holvad for prisen:

 – Vi er meget beærede over at modtage Hjernesagens Ærespris. Det betyder meget for os at kunne tilbyde et livsbekræftende kursus til den her målgruppe, hvor der er plads til at være den, man nu er.

 Hjernesagens Ærespris blev overrakt af Hjernesagens landsformand Lise Beha Erichsen på Hjernesagens 25. repræsentantskabsmøde, som blev afholdt i Vejle 25-26 maj 2019. Prisen består af et akvarelbillede malet af den fynske kunstner Nina Ferlov.

(Revideret 2019)