Udgivelser

– fortællinger fra personer, der har haft stroke helt tæt på!

 

Siden er under udvikling. Den vil løbende blive opdateret

Kærligheden er evig

Af Per Palmkvist Knudsen

Per har levet et travlt og hektisk liv med fuld fart på karrieren – indtil han blev ramt af Parkinson. Det har fået ham til at reflektere over livet efter det travle arbejdsliv i form af en række sange, som udkommer på Spotify og de andre musiktjenester.

Du kan lytte til den første single, Kærligheden er evig, i projektet lige her på Spotify. Den handler om, at kærligheden overlever alt, selv kronisk sygdom. Bruger du en anden musiktjeneste, kan du også finde sangen dér – bare søg på Pers navn eller sangens titel.

Nisserne skal til fest

Af Birthe K. Vinner Nielsen

Birthe K. Vinner Nielsen er tidligere folkeskolelærer og i dag foredragsholder og forfatter med flere udgivelser bag sig. I 2023 har Birthe udgivet bogen Nisserne skal til fest på Forlaget mellemgaard, som er et julet festfyrværkeri af godt humør, opskrifter på hyggeligt julede retter, julesange med noder og et lille eventyr om havenisser, skovnisser og skibsnisser, som skal holde en fælles fest.

Bogen er oplagt som højtlæsning og fællessang med de tre- til seksårige, som får en varm historie, skønne illustrationer af Nina Sirid Dokkedal – og en fin introduktion til julens sange. Efter endt læsning kan man passende kaste sig over at lave en eller flere af bogens retter.

Bogen er udkommet som hardcover, er på 46 sider og koster kr. 159,95.

Mere end blot en Viborg HK-fan

Kim Grønvad Juul Larsen er en gigantisk håndbold-fan. Mere specifikt er han vild med de grønklædte kvindelige spillere fra Viborg HK, og efter Kim i 2020 blev ramt af en hjerneblødning, fik han tid til at færdiggøre sit store projekt – bogen om hans højt elskede håndboldklub.

Mere end blot en Viborg HK-fan er en personlig beretning om et snart 35 år langt kærlighedsforhold til håndboldklubben i Viborg. Bogen er et overflødighedshorn af statistikker, kampfakta, personlige betragtninger og data om prominente spillere i Viborg HK gennem årene, og den har været længe undervejs: Kim Grønvad Juul Larsen begyndte allerede på den i 1994.

Den er oplagt læsning for alle fans af  Viborg HK’s kvindehold – eller som inspiration for andre ramte. Hvis man kæmper hårdt og længe nok, er der håb om at færdiggøre sine drømmeprojekter – også selvom de er lang tid undervejs.

De 366 siders håndboldkærlighed kan købes ved henvendelse til Kim Grønvad Juul Larsen: kimviborg@hotmail.com

Du kan også læse meget mere om Kim og Viborg HK på hans hjemmeside.

Vil du låne min bamse mor?

Vil du låne min bamse, mor?

af Manja Fie Molbæk og Kim Nørgaard

Fra det ene øjeblik til det andet ændrer verden sig, da 32-årige Manja bliver ramt af to blodpropper i hjernen. Hvordan rejser man sig igen – både som individ, pårørende og familie?

 Vi blotter os fuldstændig – du får hele historien. Også de sider, vi ikke selv er stolte af. Vi fortæller om de fejl, vi begik. Fejl, der næsten kostede os vores ægteskab. Vi fortæller om de sejre, vi trods alt oplevede hver dag. Dem, der gav os håb og blev vores motivation og drivkraft.

 Det er en historie om, hvordan det føles at ”dumpe i spaghetti med kødsovs”, om kampen for retten til at arbejde igen og om at kræve sit liv tilbage. Også som pårørende. Et liv med håb og helt almindelige drømme. Et liv, hvor der bliver sat definitivt punktum for dødens ret til at kaste skygger på resten af livet.

 

Uddrag af bogen

Ungerne krammer farvel én efter én, og Kalle stikker sin søde lille barnearm op til mig med bamsen. ”Du må låne min bamse, mor!” Jeg er så rørt og prøver kun halvhjertet at få ham til at tage bamsen med hjem selv. Jeg vil af hele mit hjerte gerne sove med den bamse, og da Kalle har forklaret mig, at han jo alligevel sover inde ved far, så han har nogen at kramme, så tager jeg bamsen til mig. Den bamse følger mig resten af tiden på hospitalet. Den bliver min livline om natten, og den giver mig duft fra og forbindelse til hjem.  En tanke stikker dog i mit hjerte. For første gang føler jeg, at jeg ikke kan overskue mine egne børn.

Jeg forbereder mig på endnu en lang nat på hospitalet. Jeg føler mig så lille og langt fra voksen. I hvert fald ikke voksen nok til det her.

 

Om forfatterne

Ungdomskæresterne Manja Fie Molbæk (f. 1976) og Kim Nørgaard (f. 1977) blev gift i 2001 og har tre børn sammen. Manja er uddannet pædagog, og Kim er tømrer. Begge har dog brugt deres uddannelser som springbræt til nye eventyr. Et livslangt eventyr, som i dag har udviklet sig til parrets fælles projekt, Legehjul.

Køb bogen her
medlemsblad

Har du skrevet, malet, digtet, om dit stroke forløb?

Hjernesagen har lavet denne side hvor det er muliget at dele sin stroke-fortælling gennem forskellige udtryksformer

Kontaktperson

Har du noget du vil dele så send til nedenstående mail
Ligeud og frem

Ligeud og frem af Henrik From

Beskrivelse

Hvad sker der, når alt med ét bliver slukket i din krop -og hvordan tænder du den igen? 

Henrik From er vant til at løbe solen sort som salgsdirektør og konsulent for nogle af Danmarks største virksomheder. Han er familiefar, ægtemand og en fremragende sælger. En nat bliver alt forandret, da Henrik rammes af en blødning i hjernen. Alt går i sort og opløsning med hans totale lammelse af kroppen. Han kan hverken se, gå eller tale. Her begynder den lange, barske og sejlivede rejse tilbage til et liv med nye spilleregler, livsvilkår og indsigter.

 

Op mod 125.000 mennesker i Danmark lever med følgerne fra en hjerneblødning. 

 

Henrik From er én af dem. Hans selvbiografi er en hudløs ærlig fortælling om, hvad der sker med en mand, der oplever at være i frit fald. Et fald fra førlighed, arbejde og ægteskab, hvor man både skal overkomme angsten, kontroltabet og sorgen over det nye liv, man har fået stillet i udsigt. Selvbiografien er dog også en fortælling om, hvordan man genvinder førligheden i alle livets aspekter, finde nye overlevelsesstrategier og det at tage livtag med livet.

 

En central del af bogen udgør en række af konkrete værktøjer til apopleksi-ramte og deres pårørende, som kan hjælpe dem videre tilbage til hverdagen.  Ligeud og frem er historien om en mand, der bliver fanget i en boble af stilstand, frustration og desperation – og bryder ud af den igen.