fbpx

StrokeLinjen officielt åbnet!

30.10.20
På World Stroke Day åbnede Hjernesagens protektor Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary officielt StrokeLinjen.

Det var en både berørt og imponeret Kronprinsesse Mary som den 29. oktober 2020 medvirkede til StrokeLinjens officielle åbning.

Kronprinsessen mødte bl.a. strokeramte Birger Kjærbye, der er medlem af Hjernesagen og omdrejningspunktet for en dokumentarfilm om rehabilitering efter stroke, som Hjernesagen producerer. Og mødet med Birger og indvielsen af StrokeLinjen gjorde indtryk. Til TV2 sagde Kronprinsessen bl.a.:

“Det er en helt særlig historie, og jeg er simpelthen meget berørt og imponeret over, at han (Birger Kjærbye) havde det overskud fra dag ét til at tænke, hvordan kan jeg bruge det her og formidle, hvad jeg går igennem til fordel for mange andre”.

Telefonrådgivning og hjemmeside
Efter at have hørt om Birger Kjærbyes historie deltog Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen i en rådgivningssamtale på StrokeLinjen med en pårørende til en anden strokeramt, som har haft et langt vanskeligere forløb end Birger Kjærbye.

StrokeLinjen består både af en telefonrådgivning og et online vidensunivers, hvor alle interesserede kan finde informationer om stroke, både vedrørende forebyggelse, behandling og rehabilitering.

Telefonrådgivningen har åbent mandag til torsdag fra 9.30 til 14 på telefon 34 10 20 30.