fbpx

Støtte til krigens ofre

22.03.22
Hjernesagen har taget kontakt til sin søsterorganisation i Ukraine og til den europæiske stroke organisation og opfordrer alle, der ønsker at støtte krigens ofre, til at gøre det via de etablerede nødhjælpsorganisationer.

Krigen i Ukraine optager hele verden og kalder på humanitær bistand og støtte fra alle dele af verdenssamfundet. Også i Hjernesagens sekretariat, i lokalforeninger og blandt vores medlemmer er der et udtalt ønske om at hjælpe de krigsramte, som man nu bedst kan.

Hjernesagen har derfor taget kontakt til Dmitriy Gulyayev, som er leder af vores ukrainske søster-organisation, Ukrainian Anti-Stroke Association. Han fortæller bl.a., at behovet for hjælp er stort, men også at situationen er meget forskellig fra region til region i Ukraine – afhængig af, hvor direkte krigshandlingerne påvirker dem.

Ukrainian Anti-Stroke Association har arrangeret et videomøde med stroke-behandlere fra hele landet og vil vende tilbage til Hjernesagen med en status i løbet af nogle dage.

Fælles europæisk indsats
Også den europæiske stroke organisation, ESO, er opmærksomme på krigens ofre og forsøger at yde humanitær støtte og hjælp. Ud over en kontant donation til Læger Uden Grænser har ESO en international task force, som dagligt er i kontakt med ukrainske læger for at hjælpe strokelæger og –patienter i Ukraine. Via vores ekspertpanel følger Hjernesagen den videre indsats via ESO tæt.

Har man som almindelig borger et ønske om at støtte krigens ofre, opfordrer Hjernesagen til, at man støtter økonomisk via de etablerede nødhjælpsorganisationer. Det kan eksempelvis være Læger Uden Grænser, Folkekirkens Nødhjælp, Røde Kors eller Red Barnet.