fbpx

Nyt materiale til afasiramte

06.02.20
Center for Hjerneskade i København har i samarbejde med Rigshospitalet, Glostrup oversat og tilpasset det samlede SCA-materiale til dansk.

SCA, eller samtalestøtte til voksne med afasi, er et billedbaseret materiale, som kan hjælpe kommunikationen mellem de afasiramte, de pårørende og fagpersoner. Metoden er oprindeligt udviklet i Canada, og Center for Hjerneskade har bragt den til Danmark.

Nu er det samlede materiale oversat og tilpasset til dansk – og alt materiale kan downloades gratis fra Center for Hjernesskades hjemmeside.

Hjælp til selvhjælp

Blandt det nye materiale er der to selvhjælpsbøger, som kan understøtte vanskelige samtaler mellem den ramte og de pårørende. Begge bøger har et stort billedmateriale og kan også bruges som forberedelse til og under samtale med fagprofessionelle.

De to bøger, Livet er mere end afasi og Nærhed, sex og parforhold, kan downloades hos Center for Hjerneskade.

Hjælp til professionelle

Ud over selvhjælpsbøgerne er der også udkommet en ny bog, som understøtter samtalen med fagpersoner: Dit liv før og nu. Denne bog handler om de de bløde aspekter i rehabiliteringen, og skal hjælpe den ramte til at tale om vanskelige emner som “hvem var du før?”, “hvordan er dit liv nu?”, hvad er der sket?” og “hvordan kunne du tænke dig, at dit liv bliver?”

Materialet omfatter desuden en række udgivelser, som er målrettet forskellige faggruppers møde med den ramte. Der er således allerede udgivet bøger til samtalen med hhv. læge, ergoterapeuten, fysioterapeuten, plejepersonalet, logopæden og sagsbehandleren.

Du kan hente alle bøgerne til fagpersoner på Center for Hjerneskades hjemmeside.