Musikken Healer

15.08.23

Link til PDF hvis man ønsker at printe udMusikken healer Herning Bibliotek

Musikken healer

Et musikalsk foredrag af Michael Halle

Den 30. august 2023 kl. 19

Sted Herning Bibliotek.

Tilmelding via Herning Biblioteks hjemmeside

Pris 25 kr.

Når Michael Halle den 30. august 2023 gæster Herning Bibliotek til et musikalsk foredrag arrangeret af Hjernesagen Herning, er det ikke kun som foredragsholder, men også som sanger. Michael har nemlig en solid og lang erfaring som sanger fra både den rytmiske og klassiske scene. Gennem de sidste snart 20 år, har han været professionel kirkesanger ved adskillige kirker på Skive-egnen. Han startede sin karriere indenfor kirkesang allerede som 10årig i Københavns Drengekor, hvor hovedvægten lå på de store klassiske værker og selvfølgelig salmesang. De rytmiske sange har dog også altid ligget hans hjerte nær, og han har da også medvirket ved flere pladeindspilninger, ligesom han selv har flere udgivelse i eget navn. Den seneste udgivelse er en CD med et udsnit af Jens Rosendals Evangeliesange, som han indspillede i 2014 sammen med hans mangeårige pianist Jens Bøgestrand.

2014 var også året hvor Michael pådrog sig en hjerneblødning, der med ét og meget markant ændrede hans liv. Noget af det eneste der virkede for ham for at vinde noget af livet tilbage, var sangen og musikken. Da det imidlertid var den eneste terapiform han ikke blev præsenteret for som led i hans rehabilitering, tog han sagen i egen hånd og benyttede blandt andet, den udtryksform han var mest fortrolig med og som kunne nå ind og påvirke hans følelsesregister i positiv retning, nemlig sangen og musikken.

Uvidende om hvad, hvorfor og hvordan det virkede, kom Michael i kontakt med hjerneforsker Peter Vuust, der kunne bekræfte, at adskillige studier viste, at netop sang og musik havde en positiv indvirken på hjernen og at benytte netop sang og musik som terapi, så at sige ligefrem kunne medvirke til at genskabe noget af det, der ellers var gået tabt, som følge af en hjerneskade.

I dag, 9 år efter hans hjerneblødning, holder Michael forskellige foredrag om hvordan han selv kom nogenlunde på højkant efter sin egen hjerneblødning og hvordan han stadig bruger musikken og andre basale rutiner i hverdagen, for at få den til at hænge så godt sammen som muligt, og leve meningsfuldt liv, også selvom der er noget af hukommelsen, der simpelthen er forsvundet.

Det musikalske foredrag er en kombination af dejlig musik og sang af 2 meget erfarne musikere, fortælling om Michaels egne erfaringer og nogle lette sangøvelser.

Kategorier