Lillian overså symptomerne

Tidligere formand for Kvindeligt Arbejderforbund Lillian Knudsen overså sine klare symptomer på en blodprop i hjernen. Vi skulle have ringet 1-1-2 med det samme”, siger hun.
Senest opdateret: 08. marts kl. 07:54

Vi er tilbage under de langvarige og barske overenskomstforhandlinger i 1998, der endte med den berømte ”gærstrejke”. Det var en periode med strejker, hvor danskerne hamstrede gær for at kunne bage brød, hvis butikkerne blev tomme.

Den dengang 53-årige forbundsformand knoklede stort set i døgndrift med møder, rejser og forhandlinger. En sejlivet pandehulebetændelse var ikke nok til at få hende til at tage den mere med ro, og det kom hun til at betale en høj pris for.

Lillian Knudsen fik penicillin, men overholdt ikke sin lægekontrol, og det var betændelsen, der gav hende en blodprop i hjernen, har lægerne senere forklaret.

Armen lystrede ikke

”En aften kunne jeg pludselig ikke mærke min arm. Jeg kunne ikke finde ud af at slukke lyset. Min mand ville have mig på skadestuen, men det ville jeg ikke – jeg ville bare sove. Det var ikke klogt”, fortæller Lillian Knudsen.

Næste morgen var det helt galt. Hun kunne ikke bruge sit ene ben, og hun begyndte at have svært ved at tale. Da hun skulle trække gardinerne fra, kunne hun ikke fange snoren – armen lystrede ikke. Nu insisterede Lillians mand, formand for LO Harald Børsting, på at hun blev hentet af en ambulance.   

”Det viste sig at være en blodprop i hjernen, og jeg sidder her kun i dag, fordi jeg fik hjælp og genoptræning. Det var et langt forløb, og vi var meget, meget bange undervejs. Vi skulle have ringet 1-1-2 med det samme”, siger hun. Efter nogle måneder kom hun tilbage på arbejde, hvor hun klog af skade prøvede at passe noget bedre på sig selv.

Læs mere om Lillians historie i Kristeligt Dagblad