Betænk Hjernesagen i dit testamente

Vi beder om, at du tænker på Hjernesagen, når du overvejer at oprette et testamente. Dermed kan du støtte vores arbejde og undgå, at dine øvrige arvinger skal betale afgift.
Senest opdateret: 08. januar kl. 11:51

Et testamente giver dig mulighed for selv at bestemme, hvad der skal ske med din formue, og gør samtidig, at dine efterladte ikke er i tvivl om dine ønsker.

Du kan vælge at testamentere et beløb til en velgørende forening som Hjernesagen. Så hjælper du hjerneskadede og deres pårørende og er med til at forebygge, at færre bliver ramt af blodprop eller blødning i hjernen.

Hjernesagen kan betale afgift for øvrige arvinger

Mange velgørende foreninger - heriblandt Hjernesagen - skal ikke betale boafgift, hvis de er indsat som arving i et testamente.

Til gengæld kan foreningen betale boafgift for øvrige arvinger, hvis det er indført som betingelse i testamentet. Dermed sparer arvingerne penge.

Hvis arvingerne ikke er livsarvinger, men fx nevøer og niecer eller gode venner, kan afgiften komme op på 36,25 % af arven (2018). De penge kan de spares for at betale, hvis man testamenterer Hjernesagen et beløb og betinger sig, at foreningen betaler de øvrige arvingers afgifter.

Læs pjece om arv og testamente

I Hjernesagens pjece "Arv og testamente" kan du læse, hvordan du skriver testamente, og hvordan du betænker Hjernesagen i dit testamente, hvis du ønsker det.

Hent Hjernesagens pjece om arv og testamente

Få rådgivning

Du kan kontakte Hjernesagens juridiske rådgivning, hvis du er i tvivl om arv og testamente.

Skriv til mailadressen testamente@hjernesagen.dk.
Husk at skrive dit telefonnummer, så advokaten kan ringe dig op.

Støt Hjernesagens arbejde

Du kan også støtte vores arbejde ved at give et bidrag her eller ved at sende et valgfrit beløb via MobilePay på 85727. 

Tak for din hjælp.

 

Kan du undvære 200 kr.?

For at bevare sin godkendelse som velgørende forening efter Ligningsloven § 8A, har Hjernesagen brug for mindst 100 bidrag på mindst 200 kr. om året.

Hvis foreningen mister sin godkendelse, betyder det bl.a., at vi skal betale skat og afgifter af gaver og arv, vi modtager. De penge, vi sparer i afgifter, gør det muligt for os at hjælpe mennesker med hjerneskade og deres pårørende og at forebygge, at flere bliver ramt. 

Derfor er hvert eneste bidrag på 200 kr. meget værdifuldt for os.

 

(Revideret 2019)