Hjernesagens ærespris

Hvert år giver Hjernesagen sin ærespris til en person eller en organisation, der har gjort en særlig indsats på apopleksi- eller hjerneskadeområdet.
Senest opdateret: 04. september kl. 10:12

Hjernesagens landsformand, Lise Beha Erichsen, og sundhedspolitikerne Liselott Blixt og Kirsten Normann Andersen, som modtog Hjernesagens ærespris 2018.

I 2018 tilfalder æresprisen ekstraordinært to personer. Modtagerne er de to kvindelige sundhedspolitikere Liselott Blixt og Kirsten Normann Andersen, der politisk er i hver sin lejr, men som begge arbejder aktivt og med personlig indsats for at forbedre forholdene for danskere, der rammes af en blodprop eller blødning i hjernen.

Særlig indsats

Hjernesagens landsformand, Lise Beha Erichsen, fremhævede i forbindelse med æresprisen til de to landspolitikere, at begge har gjort en særlig indsats.

- Vores politiske dialog med jer er som et godt samarbejde. Vores møder hviler på gensidig indsigt, forståelse og oprigtig interesse. I Hjernesagen efterlyser vi, at der laves en national handlingsplan for indsatsen på apopleksiområder. Vi skal forebygge bedre inden for dette område. Alt det ved I, for vi har kunne holde disse gode møder med jer. Både de ramte og deres pårørende har brug for politiske ildsjæle som jer. Jeg får ind i mellem næsten åndenød over den arbejdsiver, I lægger for dagen, lød det blandt andet fra Hjernesagens landsformand i forbindelse med overrækkelsen af ærespriserne.

Liselott Blixt er valgt til folketinget i Sjællands Storkreds. Liselott Blixt er formand for Folketingets Sundhedsudvalg og sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

Kirsten Normann Andersen er været folketingsmedlem siden 2016. Kirsten Normann Andersen er folketingskandidat i Østjyllands Storkreds og medlem af Folketingets Sundhedsudvalg og sundhedsordfører for SF.

Akvarel

Hjernesagens Ærespris 2018 består af et akvarelbillede af den fynske kunstner Nina Ferlov. Nina Ferlov har i et langt liv bl.a. malet smukke naturakvareller og blev i 2016 hyldet med Ole Haslunds Kunstnerlegat.

Æresprisen blev overrakt ved repræsentantskabsmødet i maj 2018.

 

(Revideret 2018)