Hverdagsmotion - op med pulsen, ned med blodtrykket

Hjernesagen måler blodtryk på Københavns Hovedbanegård fredag den 8. maj kl. 13-16. Oplev komiker Sebastian Dorset få sved på panden. Tør du være med?
Senest opdateret: 07. maj kl. 09:03

Pressemeddelelse


Få styr på dit blodtryk og nedsæt din risiko for en blodprop i hjernen
Motion kan hjælpe dig med at holde dit blodtryk nede. Forhøjet blodtryker den vigtigste og alvorligste årsag til blødning og blodprop i hjernen, apopleksi.

Hverdagsmotion – slut med undskyldninger

Motion behøver ikke at være noget med højspændt sportstøj i et fitnesscenter, ekstreme udfordringer eller sjasksved på panden hvert vågent øjeblik. Meget mindre kan gøre det. Dit kontor, dit køkken, din dagligstue eller turen med hunden er rammen om din hverdagsmotion.

Kampagne: Hverdagsmotion - op med pulsen, ned med blodtrykket

Kontorstolen: Rejs dig op og sæt dig ned – og gentag det nogle gange, til du kan mærke, din puls stiger. Når du kommer hjem med indkøb, så brug et par flasker vand eller mælkekartoner som håndvægte. Gå en tur, også selv om du ikke har hund. Tag trappen, ikke rulletrappen. Banalt, men sundt. Der er ingen undskyldninger. Så længe, det bliver til mindst 30 minutters motion hver dag med moderat intensitet. Moderat betyder, at pulsen stiger, og du bliver forpustet. Det hjælper også på dit blodtryk.

Hver tredje voksne har for højt blodtryk

Blodtrykket er den mest alvorlige af alle risikofaktorer, der kan føre til en blodprop eller blødning i hjernen. Omkring 1 million voksne danskere – det er godt hver tredje - har for højt blodtryk, og hvert år får 12.500 danskere en blodprop eller en blødning i hjernen.

Et normalt blodtryk ligger under 140/90 mmHg.

Dorset og Hørlykke

Oplev komiker Sebastian Dorset og tidligere håndboldlandsholdsspiller Rikke Hørlykke i Hjernesagens kampagnefilm og læs meget mere om kampagnen på hjernesagen.dk

Fakta og interview om kampagnen, om Hjernesagen og blodtrykkets betydning


Direktør i Hjernesagen Lise Beha Erichsen, tlf. 22 99 11 11
Pressekontakt Sarah Cecilie Boss, journalist i Hjernesagen, tlf. 21 71 71 63

NORDEA-FONDEN STØTTER KAMPAGNEN