
Ses vi til Folkemøde 2025?
Hjernesagen er med til at præge debatten og fejre demokratiet på Folkemøde 2025 i Allinge på Bornholm. Her får du en guide til, hvor du kan møde Hjernesagen, hvis du selv er på Bornholm under Folkemødet.
Igen i år vil Hjernesagen være til stede på Folkemødet på Bornholm, der afvikles i dagene fra 12. til 14. juni. Det er i år 14. gang, at Folkemødet afholdes, man forventer op mod 100.000 gæster til de fire dage – og stort set alle beslutningstagere herhjemme vil være til stede.
Det er netop baggrunden for, at Hjernesagen også i år vælger at prioritere at deltage: Folkemødet er en enestående platform til at skabe debat om et emne og dialog med andre nøgleaktører. I år kan man møde Hjernesagens direktør Anne Hertz alle tre dage og som deltager i – indtil videre – tre meget forskellige debatter.
Torsdag den 12. juni sidder Anne Hertz med i panelet til en debat om forebyggelse under overskriften Kan vi stoppe den næste blodprop i hjernen, før den rammer? Her er hun inviteret af Medtronic til debat med både politikere og fagfolk om sammenhæng mellem hjertesygdom og stroke, nye teknologiske muligheder, om at udnytte data bedre – og om fordelingen af ansvar mellem den enkelte borger, sundhedsvæsnet og civilsamfundet. Det foregår på Kæmpestranden kl. 12.30 – 13.30.
Dagen efter, altså fredag den 13. juni, kan du høre Anne Hertz i en helt anderledes samtale, når Hjernesagen inviterer indenfor i Villa Sonia, Storegade 4, kl. 16 – 17.30. Her er fokus på, hvordan kulturen kan være en livline efter en skade på hjernen. Sammen med Anders Langballe har Anne har en samtale med blandt andre radiovært Jesper Dein fra Danmarks Radio under overskriften Når hjernen rammes – og kulturen hjælper os videre.
På Folkemødets sidste dag, lørdag den 14. juni finder du Anne Hertz på scenen på A4 Mediers scene kl. 15.00. Her arrangerer Hjernesagen i samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning et lidt anderledes event under overskriften Fra YOLO til WTF – og det handler om unge som pårørende.
Vi håber at se så mange som muligt til de forskellige debatter og ser derudover frem til at være med til at fejre demokratiets fest, som Folkemødet også kaldes. Det er tre vigtige dage med både formelle og uformelle møder, som kan åbne for nye muligheder og give helt uventede indspark til den demokratiske debat og foreningens videre arbejde.