fbpx

Lise Beha Erichsen tildeles Ridderkorset

26.01.22
Hjernesagens tidligere mangeårige direktør og landsformand tildeles Dannebrogsordenens Ridderkors for sit ihærdige og fortjenstfulde arbejde for mennesker ramt af stroke.

Efter næsten 20 års engagement i Hjernesagen og halvandet år som pensionist bliver Lise Beha Erichsen nu tildelt Dannebrogsordenens Ridderkors. Ridderkorset blev overrakt den 25. januar af Hjernesagens nuværende landsformand, Tue Byskov Bøtkjær ved en lille ceremoni i Danske Handicaporganisationers Hus.

Lise Beha Erichsen får udmærkelsen efter et mangeårigt arbejde for at hjælpe mennesker med erhvervet hjerneskade. Fra 2001 til 2017 var hun således først sekretariatschef og siden direktør i Hjernesagen og fra 2017 til 2020 var hun samme forenings landsformand.

Lise Beha Erichsen er født i København, uddannet jurist fra Københavns Universitet og har arbejdet i både Ankestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Landsforeningen for Polio- og Trafik- og Ulykkesskadede, inden hun kom til Hjernesagen.

Igennem sine mange år i Hjernesagen har Lise Beha Erichsen arbejdet engageret og utrætteligt for at sætte strokeramtes sag på den politiske dagsorden. Hun har desuden deltaget i utallige nationale udvalg og arbejdsgrupper omkring udvikling af bedre forebyggelse, behandling, rehabilitering og sociale tilbud til mennesker med stroke og handicap. Hun har i forskellige sammenhænge været udpeget som repræsentant for paraplyorganisationen DH, Danske Handicaporganisationer – bl.a. da hun i en årrække sad som DH’s repræsentant i Det Nationale Handicapråd.

I mange år var Lise Beha Erichsen bosiddende i Holbæk sammen med sin mand Lars Kaarsholm, men sammen er de i deres pensionisttilværelse nu flyttet til Slagelse. Ridderkorset overrækkes den 25. januar ved en ceremoni i Hjernesagens lokaler i Høje Taastrup.

Lise Beha Erichsens CV
Lise Beha Erichsen født i København den 29. juli 1954.
Uddannet Cand. Jur. fra Københavns Universitet i 1982.
Har arbejdet som jurist i Ankestyrelsen og ni år i Kræftens Bekæmpelse som professionel lobbyist samt syv år som afdelingschef i Landsforeningen for Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede.
I 2001 – 2017 var hun ansat som sekretariatschef og senere direktør i Hjernesagen.
Fra 2017 til 2020 var hun valgt som Landsformand i Hjernesagen.
I dag er Lise Beha Erichsen pensionist.

Foto: Markus Redvall