fbpx

Hæder til Hjernesagens direktør

17.03.21
Hjernesagens direktør, Birgitte Hysse Forchhammer, er blevet udnævnt til æresmedlem af Dansk Selskab for Neurorehabilitering for en ekstraordinær indsats for neurorehabilitering i Danmark.

I indstillingen til æresmedlemskabet fremhæves særligt Hysse Birgitte Forchhammers forskningsaktiviteter gennem mange år. I indstillingen hedder det blandt andet:

“Hysse Forchhammer har som senior forsker undersøgt apopleksipatienters rehabilitering i eget hjem, hvor hun bl.a. fokuserede på deltagernes brug af hjælpemidler. Hun har publiceret en række artikler i tidsskrifter og bøger om livskvalitetsbegrebet, rehabilitering, teknologibrug og neuropsykologi.”

Ved siden af sine forskningsaktiviteter har Birgitte Hysse Forchhammer været en fast del af de arbejder, som Sundhedsstyrelsen har igangsat på neurorehabiliteringsområdet – blandt andet forløbsprogrammer, medicinske teknologivurderinger og senest de tværsektorielle anbefalinger til voksne med følger efter hjerneskade.

Desuden har hun mange undervisningsopgaver – blandet andet på medicinstudiet på Københavns Universitet, på diplom- og CVU- uddannelserne og på den landsdækkende uddannelse for demenskoordinatorer.

Birgitte Hysse Forchhammer har været direktør i Hjernesagen siden 2019. Før det var hun leder af Neuropsykologisk Afdeling på Glostrup Hospital. Hun har skrevet ph.d. om livskvalitet og har arbejdet som chefpsykolog på en række afdelinger i Region Hovedstaden.