fbpx

Gode råd til personer i øget risiko

05.11.21
Sundhedsstyrelsen har i dag udsendt en række gode råd om smitteforebyggelse, som er målrettet personer, der er i særlig risiko for at få et alvorligt forløb med Covid-19.

Nu hvor smitten stiger, er det en god idé, at man passer ekstra på, hvis man er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke er grund til at isolere sig hjemme. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan hverdagen kan opretholdes bedst muligt. Der er helt generelt brug for, at vi alle sammen er lidt ekstra opmærksomme på hinanden, særligt når vi er steder, hvor der er mange mennesker som for eksempel i supermarkeder eller i bussen, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst.

Øverst på listen over de gode råd fra styrelsen står, at man omgående skal tage imod tilbuddet om revaccination, når invitationen lander i ens e-boks. Men også selvom man allerede er blevet både vaccineret og revaccineret, bør man tænke sig om, når man færdes i det offentlige rum.

Fx anbefaler de anvendelse af mundbind i store forsamlinger, hvor det ikke er muligt at holde afstand. Det handler ikke om, at vaccinerne ikke virker, men udelukkende om, at de – selvom de er meget effektive – ikke beskytter 100% mod smitte.

Du kan læse alle Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger på deres hjemmeside.