fbpx

Fortsat uklarhed om udrulning af vaccine

11.02.21
Mange af Hjernesagens medlemmer er usikre på, hvornår de bliver tilbudt vaccination mod Covid-19. Hjernesagen følger sagen tæt

Tilbage i starten af januar offentliggjorde Sundhedsstyrelsen en prioriteret liste over de grupper, som får tilbudt corona-vaccinen først. Listen er inddelt i grupper, alt efter hvor udsat eller sårbar man er.

Mange af Hjernesagens medlemmer er imidlertid usikre på, hvilken gruppe de tilhører – og hvornår de dermed kan forvente at få tilbud om vaccination. Ifølge Sundhedsstyrelsens vaccinationsplan vil særligt sårbare patienter få tilbudt vaccinen i gruppe 5, og personer, som er omfattet af denne gruppe, vil få tilbud om den første vaccination i løbet af de kommende uger.

Visse neurologiske sygdomme hører til i gruppe 5
Sundhedsstyrelsen har tidligere meldt ud, at mennesker med visse neurologiske sygdomme, som fx giver tale- og synkebesvær, tilhører gruppen af særligt sårbare i gruppe 5. Men det er fortsat ikke afklaret, præcist hvilke personer, som kan forvente at blive tilbud vaccination i gruppe 5.

”Der er fortsat uklart, i hvilket omfang mennesker med blodprop og blødning i hjernen vil blive inkluderet i vaccinegruppe 5. Der er kommet en række nye studier, der belyser, hvilke negative konsekvenser Covid-19 har for  mennesker med stroke. Det er bl.a. disse studier, der indgår i  Sundhedsstyrelsens arbejde med en revision af afgrænsningen af, hvem der tilhører vaccinationsgruppe 5”, forklarer Helle Iversen, apopleksiansvarlig overlæge og formand for Dansk Selskab for Apopleksi.

Vi er altså nødt til at væbne os med tålmodighed lidt endnu, men Hjernesagen følger sagen løbende, og du kan følge med her på Hjernesagens hjemmeside eller ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev lige her. Se desuden den komplette oversigt over Sundhedsstyrelsens vaccinationsgrupper i vores oversigt over gældende forholdsregler og restriktioner.