Fodbold-blodtryk i Aarhus

24.02.25

Man har før hørt om fodboldfeber i Smilets By – og nu arbejder de også med fodboldblodtryk i superligaklubben AGF. Hjernesagen var nemlig med, da AGF indviede sit nye, midlertidige stadion Ceres Park Vejlby med en blodtrykstruende berusende sejr over rivalerne fra AaB.

Søndag den 23. februar inviterede fodboldklubben AGF i samarbejde med Aarhus Kommune, Hjernesagen, Steno Diabetes Center Århus og Salling Group til socialt pre-match arrangement med fokus på sundhed i Folkehuset Vejlby.

Hjernesagen stillede i noget nær stærkeste opstilling med direktør Anne Hertz i spidsen for læge Michael Knudsen Michaelsen og sygeplejerske Janni Lauridsen, som begge tilbød blodtryksmålinger på alle fremmødte fans.

Det var der rigtig mange, som benyttede sig af – og langt størstedelen af de fremmødte var mænd i deres bedste alder, hvilket glæder Anne Hertz:

”Forhøjet blodtryk rammer både mænd og kvinder, men mænd rammes i gennemsnit 5-6 år før kvinderne. Og vi ved fra talrige undersøgelser, at særligt de midaldrende mænd typisk har det lidt svært med at tage sig af deres egen sundhedstilstand. De får ofte ikke lige taget sig tid til at gå den tur til lægen, de måske burde gøre ind imellem – og derfor er det rigtig glædeligt, at vi får lov til at bringe budskabet om forhøjet blodtryk ind i fankulturen omkring AGF,” siger hun.

Forhøjet blodtryk er nemlig den største risikofaktor for at få et stroke, og man skønner at helt op mod en million danskere har forhøjet blodtryk – mange uden selv at vide det.

Både rådmand for Omsorg og sundhed i Aarhus Kommune, Christian Budde, og AGF’s direktør Jacob Nielsen tog mod tilbuddet om en sundhedssnak og blodtryksmåling forud for kampen, inden der blev budt på varm suppe og storskærmsvisning af kampen mod AaB. Kampen endte i øvrigt 4-0 til hjemmeholdet – rigeligt til at få både begejstring og blodtryk helt op at ringe…

Du kan læse en reportage fra dagen på TV2 Østjylland lige her.