fbpx

Debat om den kommunale rehabilitering

17.02.20
Den seneste uge har der været stor debat i medierne om den kommunale rehabilitering efter blodprop eller blødning i hjernen

Hjernesagen er en aktiv del af den verserende sundhedspolitiske debat om rehabilitering. Bl.a. har vi skrevet til sundhedsminister Magnus Heunicke og til de sundhedspolitiske ordførere for alle Folketingets partier og gjort rede for foreningens synspunkter.

Hjernesagen mener
…At alle patienter med hjerneskade tilbydes ambulant opfølgning, efter de er udskrevet fra hospitalet.

…At der systematisk indsamles data til kvalitetsudvikling af den kommunale rehabilitering.

…At der indføres bindende nationale standarder for rehabilitering – og en kontrol af, at standarderne følges.

…At den mest specialiserede rehabilitering overgår fra kommunerne til enten regionerne eller staten, fordi langt hovedparten af landets kommuner er for små til at varetage opgaven.

Debatten i medierne
DR TV’s nyhedsprogram 21 søndag har været med til at sætte problemet på dagsordenen – blandt andet med et interview med Hjernesagens direktør. Se udsendelsen på DR’s hjemmeside – ca. 16 minutter og 45 sekunder inde i programmet.

Men også Ugeskrift for Læger har på lederplads behandlet problemet med det kommunale postnummerlotteri – og på P1 behandlede de ad flere omgange sagen i deres morgenflade. Du kan spole frem til hhv. 48 minutter og 2 timer og 7 minutter inde i udsendelsen fra mandag den 10. februar.

Efterspørger politisk handling
I tirsdagens udsendelse på P1 tog de sagen op igen – denne gang bl.a. med interview med Hjernesagens direktør, som efterspørger politisk handling på området. Spol ca. 37 minutter ind i udsendelsen – og lyt igen ca. 56 minutter inde i udsendelsen.

Flere af udsendelserne henviser, akkurat som Hjernesagen gør i vores brev til sundhedsministeren, til en kritisk rapport fra Rigsrevisionen. Den kan interesserede læse i denne pdf.