fbpx

Afasifællesskabet

31.03.23

Afasifælleskabet er for dig, der har afasi og har lyst til at møde andre personer med afasi.

Det foregår online via Zoom. Det er nyt for alle, men de fleste lærer det.

Hvis der er behov, vil der ved samtalerne være en person uden afasi, der får samtalen til at glide og kan give svarmuligheder. Samtalehjælperen kan dele et ”papir” du kan skrive/pege på fra din iPad. Du kan derfor også være med, selvom du har svær afasi.

Tilbuddet er gratis!

Aktiviteterne

Der er i samtalegrupperne fokus på socialt samvær og hygge. Samtalerne foregår i roligt tempo, hvor det er muligt at samtale om oplevelser fra din hverdag og emner du er optaget af. Det er et socialt tilbud og derfor ikke et genoptræningstilbud.

Du vil blive sat sammen med andre med afasi i mindre grupper. Grupperne mødes over Zoom hver uge på samme tidspunkt. En gruppesamtale varer ca. 45 min. I de grupper hvor der er behov, vil der også være en frivillig samtalehjælper til at støtte samtalen.

Der er hver fredag også et åbent fællesmøde og quiz en gang om måneden. Vi arbejder på at oprette yderligere aktiviteter.

 

Krav til teknik

Det anbefales at du bruger en iPad eller en anden tablet. Den er nemmest at betjene og den kan tages med rundt, hvis du vil vise noget.

Du kan også bruge en computer, hvis den har mikrofon og kamera.

Ved gruppesamtalerne bruges online platformen Zoom. Den er gratis at bruge. Hvis ikke du er vant til at bruge Zoom, så hjælper vi dig gerne i gang.

 

Hvem kan være med?

Nogen har let afasi – andre har svær afasi. Alle er velkomne! Der er dog et par krav:

– Du skal kunne følge med i en gruppesamtale (alle samtaler foregår i roligt tempo)

– Du skal være interesseret i de andre – og give plads til andre

 

Afasifællesskabet er et projekt

Afasifællesskabet kører som projekt under Hjernesagen. Formålet med projektet er at gøre det til et permanent og bæredygtigt tilbud for personer med afasi.

Projektet laves i samarbejde med audiologopæd og projektleder Maria Nysom Kjærgaard fra Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi samt lektor Jytte Isaksen fra Syddansk Universitet.

Midlerne til projektet er bevilget af VELUX FONDEN.

Som en del af projektet vil vi undersøge effekten af deltagelse i Afasifællesskabet. Derfor har vi før opstart af grupperne nogle spørgeskemaer vi gerne vil have dig til at udfylde. Det er noget vi hjælper dig med, så vær ikke nervøs for dette. I starten af 2024 vil vi igen spørge dig om dine erfaringer med at deltage i Afasifællesskabet.

Tilmelding til Afasifællesskabet

Navn(Påkrævet)
Adresse
Hvem skal vi kontakte(Påkrævet)
Telefonnummer på kontaktperson
Brug af telefon
E-mail på kontaktperson

Efter tilmelding

Efter tilmelding bliver du kontaktet af projektleder Maria. Hun vil lave en indledende samtale med dig. Her vil Maria gerne vide lidt mere om dig, så hun bedst muligt kan sætte dig sammen med andre i en gruppe som passer til dig.

Spørgsmål:

Kontakt projektleder Maria Nysom Kjærgaard på onlineafasi@sdu.dk