RES-Q+

RES-Q+ vil anvende data og kunstig intelligens til at revolutionere strokebehandling.

RES-Q+ er et EU Horizon-finansieret forskningsinitiativ, der har til formål at revolutionere strokebehandling ved at integrere eksisterende strokedata med digital teknologi og kunstig intelligens (AI).

Projektet søger at gøre behandlingen hurtigere, mere effektiv og bredt tilgængelig. Med udgangspunkt i grundlaget for Registry of Stroke Care Quality (RES-Q), et etableret system, der hjælper hospitaler med at spore og forbedre kvaliteten af ​​strokebehandling, tager RES-Q+ strokeindsatsen til næste niveau!

 Om RES-Q-registret

RES-Q er en global strokedatabase, der indsamler information om strokebehandling. Med data fra over 92 lande og mere end 2.100 hospitaler er det blevet et af verdens største strokeregistre. Til dato har RES-Q registreret information fra over 580.000 patienter, hvilket giver væsentlig indsigt i tendenser i apopleksibehandling, behandlingsudfordringer og muligheder for forbedring.

Hvorfor er RES-Q+ vigtigt?

Hvert minut tæller når et stroke rammer og rettidig behandling af høj kvalitet redder liv og forbedre chancen for at godt resultat på længere sigt. Det eksisterende RES-Q register indsamler kun data i den akutte fasen, men målet med RES-Q+ er at styrke kvalitet gennem hele forløbet med stroke.

Projektet, som involverer både strokeoverlevere og klinikere, startede i 2022. Når projektet slutter  i 2026 er det målet at have sikret:

  • Automatiseret dataindsamling

RES-Q+ automatiserer registerinput ved at importere hospitals udskrivningsbreve, så læger og sygeplejersker ikke behøver at indtaste data manuelt. Dette reducerer fejl og sparer værdifuld tid.

  • AI virtuelle assistentværktøjer til at forbedre strokebehandling.

Virtuelle hjælpeværktøjer vil støtte medicinske teams med at kontrollere, hvor godt deres plejeprocesser fungerer, og finde måder at forbedre plejen, hvilket fører til bedre pleje og bedring for patienter.

  • AI virtuelle assistent-værktøjer til at forbedre opfølgning og rehabilitering

Virtuelle assistentværktøjer udvikles i samarbejde med strokeramte med det formål at følge deres proces tilbage til et hverdagsliv, efter udskrivelsen. Formålet er at sikre, at de får den rigtige opfølgende behandling og støtte.

Hendrik Knoche, projektleder ved Aalborg Universitet, siger:

“Vi er begejstrede for udviklingen af ​​vores projekt indtil videre. Ved at involvere både patienter og klinikere i udviklingen af ​​de virtuelle assistenter sikrer vi, at teknologien virkelig opfylder deres behov.”

Arlene Wilkie, generaldirektør for Stroke Alliance for Europe, fremhæver betydningen for mennesker, der lever med stroke:

“Ved at udvikle virtuelle assistenter sammen med strokeoverlevere, kan vi forbedre den opfølgende behandling og gøre den mere individuelt tilpasset og tilgængelig – med potentiale til at forbedre livet for millioner i hele Europa.”

Hvis du vil have mere information om projektet (på engelsk) kan du besøge: RES-Q+ website: https://www.resqplus.eu eller kontakte : research@safestroke.eu

RES-Q+ har modtaget støtte fra Den Europæiske Union i henhold til tilskudsaftalen nr. 101057603.