fbpx
innerpagebanner

Gavekort til liv og glæde i hele landet

Hjernesagen har modtaget 490.722 kr. fra Social- og Ældreministeriet som del af en national hjælpepakke til oplevelsesindustrien. Pengene skal anvendes til at modvirke ensomhed og isolation og samtidig genstarte restaurations- og forlystelsesbranchen efter coronanedlukningerne – og det kan komme alle vores lokalforeninger til gode!

Pengene skal anvendes i perioden juni 2021 til juni 2022 til at købe gavekort til restauranter, museer, biografer og andre virksomheder, som falder ind under forlystelsesindustrien. Gavekortene skal skabe glæde og give gode oplevelser til mennesker i Hjernesagens målgruppe.

 

Hvilke oplevelser må der købes gavekort til?

Der må købes gavekort til alle typer af oplevelser f.eks. restaurant- og cafebesøg, zoologiske haver og dyreparker, forlystelsesparker, museer, teatre, biografer højskoler og ferieophold. Kun fantasien sætter grænser, så længe virksomheden falder ind under oplevelses- og forlystelsesindustrien.

 

Hvordan administreres ordningen?

Det er Hjernesagens sekretariat, der står for at indgå aftaler om køb af gavekort. Vi skal dokumentere, at gavekortene gives til enkeltpersoner, og sekretariatet skal derfor have navne på alle de personer, der modtager et gavekort. Hvis du har en ide til en forlystelse, du gerne vil have gavekort til, så send en besked til sekretariatet: admin@hjernesagen.dk.

 

Hjernesagen har fået dispensation fra SKAT, så gavekortet er skattefrit.

 

Liv og glæde i de lokale Hjernesagsforeninger

Man behøver ikke, at være medlem af Hjernesagen for at få et gavekort, men det vil være oplagt at bestille et antal gavekort, hvis en lokalforening fx vil arrangere en tur til en dyrepark, et museumsbesøg eller vil spise sammen på den lokale cafe/restaurant.

 

Send en mail om jeres plan til sekretariatet, så indkøber vi gavekort og sender dem til jer. Det eneste, I skal gøre er, at sende en liste med navne på de personer, der har fået udleveret et gavekort. Vi modtager også meget gerne et par fotos af jeres udflugt efterfølgende til inspiration for andre!

Gode ideer til aktiviteter

Vi vil løbende her på siden opdatere en liste over de forlystelser, andre har bestilt gavekort til. Brug den som inspiration til at skabe glæde og liv i dit lokalområde!

 

Århus: Der er bestilt gavekort til, at mennesker med afasi kan besøge museerne KØN, Aros og Moesgård. Kortet giver også adgang til en kop kaffe og en kage i museets cafe.

 

Herning: Gavekort til biografbilletter inkl. popkorn og sodavand.

 

Rude Strand: Gavekort på 1.500 kr. som tilskud til betaling af et højskoleophold, der er særligt tilrettelagt for mennesker med stroke.