Lene Berg fik en hjerneskade midt i livet

Fem gange er Lene blevet lagt ned af virusmeningitis, og det har givet hende kognitive hjerneskader. Det har kostet job og karriere, og det har kostet mange kampe og nederlag, før hun lærte at leve med det der ord, ”hjerneskade”.
Senest opdateret: 08. marts kl. 08:34

Lene Berg har svært ved at klare sig uden en kalender. Uden den glemmer hun at lave mad, hun glemmer at hente børn og vande blomster. Alt bliver skrevet ind, når hun har besøg af sin ergoterapeut en gang om ugen.

At løbe på et brækket ben

Mens hun stadig forsøgte at klare et hektisk arbejdsliv, familie og hus, samtidig med at hun også sloges med at erkende, at hun havde en hjerneskade, var der en, der sagde: "At have en hjerneskade og knokle på, som du gør, er lidt som at løbe på et brækket ben."

At leve med det der ord "hjerneskade"

Hjerneskaden har kostet blod, sved, tårer og job, og i dag er hun ved at lære at leve med det der ord, "hjerneskade".

Fem gange meningitis har kostet Lene Berg det liv, hun kendte: Mand og tre børn, et landmandsliv på hans slægtsgård, hun var skolesekretær og begyndte at læse til lærer, der var travlt. Meningitis-tilfældende gav hende store kognitive skader, og i dag er hun i arbejdsprøvning en time om ugen - på vej til at finde ud af, hvor store hendes begræsninger er.

Læs hele Lenes historie her