LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende

Et tilbud til dig der som pårørende ønsker mere energi i hverdagen!
Senest opdateret: 23. april kl. 01:23

(Foto: Komiteen for Sundhedsoplysning)

Det er menneskeligt at tilsidesætte sig selv, når ens nærmeste har hårdt brug for én, men for at kunne hjælpe andre, er det vigtigt også at prioritere egne behov og egen livskvalitet.

Det er en sætning, som du sikkert også har hørt før, men i Hjernesagen hører vi ofte, at det kan være svært i praksis.

Komiteen for Sundhedsoplysning har udviklet et kursuskoncept specifikt for pårørende. Kurset hedder ”LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende”. Kurserne udbydes af en række kommuner i hele landet.

Hvad er specielt ved LÆR AT TACKLE?

Kurset ledes af to instruktører, som er uddannet til at undervise på kurset. Mindst én af dem har selv erfaring med at være pårørende og ved derfor, hvordan det føles, når pårørendesituationen fylder meget eller overtager hverdagen.

Evalueringerne fra Komiteen for Sundhedsoplysning viser meget positive resultater for deltagerne - bl.a. i form af bedre trivsel og redskaber til at tackle symptomer på stress, træthed og tristhed.

På kurset kan du få inspiration og redskaber til at tackle nogle af de problemer og udfordringer, der ofte følger med rollen som pårørende. Fx dårlig samvittighed, manglende overskud, følelsen af isolation og manglende balance i hverdagen

Hvert kursus forløber over 7 gange med 2½ time pr. gang/uge.

Kurserne udbydes pt. af ca. 40 kommuner. Vi samarbejder med Komiteen for Sundhedsoplysning om at få udbredt kurserne til endnu flere kommuner. Kontakt os, hvis du ønsker et kursus i din kommune.

Mere information

Se mere på komiteens hjemmeside: www.laerattackle.dk

Se pjecer mv. HER

Oversigt over kommende kurser

Kurser i foråret og efteråret 2019

Lær at tackle kurset bliver faciliteret af kommunerne, og Hjernesagen henviser til dem her.

Du kan finde links til kommunerne HER