Billedkogebogen - trin for trin

Billedkogebogen - trin for trin

Fastfood kan let blive et alternativ til den hjemmelavede aftensmad, hvis man har kognitive vanskeligheder som udviklingshæmning eller senhjerneskade. Den situation øger risikoen for overvægt, fejlernæring og diabetes. Fagfolk og frivillige med relation til Voksenhandicap i Aarhus Kommune har derfor lavet en billedkogebog med lette, sunde, appetitlige og prisbillige madopskrifter. Kogebogen skal motivere alle med læse- eller overbliksvanskeligheder til at gå i køkkenet og lave sund, hjemmelavet mad.

’Det at kunne lave sin egen mad, har generelt betydning for et menneskes følelse af at være livsduelig - at være aktiv i eget liv. Lysten til at lave mad forsvinder let, hvis man ikke kan følge en opskrift og prøve noget nyt en gang imellem,’ fortæller Anna Lindskrog, redaktør på billedkogebogen. ’Derfor er vi meget taknemmelige for de donationer, vi har fået til bogen, så vi kan hjælpe flere på vej mod en sundere og mere aktiv livsstil, handicappet eller ej’.De landskendte kokke Søren Gericke, Anne Larsen og Claus Holm bidrager med opskrifter til kogebogen. Alle tre har de en passion for at hjælpe mennesker med handicap og læsevanskeligheder til at lave mad. Deres bidrag er med til at sætte fokus på sundhed for alle og behovet for flere tilgængelige billedopskrifter.

Kogebogen er opsat efter anbefalinger fra Ordblinde-/Dysleksiforeningen og udviklet i samarbejde med fagfolk indenfor udviklingshæmning og hjerneskade. Opskrifterne kan derfor følges udelukkende ved at se på billederne, og læsere kan støtte sig til den ordblindevenlige tekst.

Billedkogebogen - trin for trin er særlig velegnet til mennesker med ordblindhed/dysleksi, børn i indskolingen, børnefamilier og mennesker med kognitive vanskeligheder.

Udgivelsen er støtte med midler fra TrygFonden, Aarhus Kommune, Nordea-fonden, Landsforeningen LEV, LEV Aarhus og Coop.

Redaktør: Anna Lindskrog. Fotograf: Christina Lykke. Grafiker: Jan Thomasson, ITK.

Vi sender varen, når vi har modtaget betaling.

Prisen på 305 kr. er inkl. moms og forsendelse. 

Din vare er tilføjet kurven

DKK 305,00