Alle mennesker med erhvervet hjerneskade fortjener kompetent genoptræning

En ny kortlægning viser stor geografisk ulighed i mulighederne for neuropsykologisk genoptræning efter erhvervet hjerneskade. Vi er nødt til at sikre, at mennesker med erhvervet hjerneskade får den kompetente tværfaglig genoptræning, som er afgørende nødvendig, uanset hvor i landet de bor, lyder det fra Hjernesagens landsformand, Lise Beha Erichsen, og formanden i Dansk psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen.
Senest opdateret: 11. december kl. 10:28

I et fælles debatindlæg i bladet Kommunen argumenterer Lise Beha Erichsen og Eva Secher Mathiasen for, at det har store konsekvenser for samfundet, hvis vi ikke sikrer, at mennesker med erhvervet hjerneskade møder de rette kompetencer i genoptræningen.
Der er store samfundsmæssige udgifter forbundet med, at en patient får forringet mental eller fysisk funktionsevne, fordi patienterne uden den rette hjælp får et større behov for hjælp fremadrettet og for eksempel kan have svært ved at passe et hverdagsliv med job, lyder det fra Hjernesagens landsformand og formanden for Dansk Psykolog Forening.

En kortlægning fra Dansk Psykolog Forening viser stor geografisk ulighed i mulighederne for neuropsykologisk genoptræning efter erhvervet hjerneskade.

Vi er derfor nødt til at sikre, at mennesker med erhvervet hjerneskade får den kompetente tværfaglig genoptræning, som er afgørende nødvendig, uanset hvor i landet de bor, opfordrer Eva Secher Mathiasen og Lise Beha Erichsen.

Læs hele debatindlægget i bladet Kommunen HER