Travl kampagnedag for Hjernesagen

Den 10. maj afholdt Hjernesagen sin årlige kampagnedag med fokus på forebyggelse. Der var aktiviteter landet over, og Hjernesagens ambassadør komiker Sebastian Dorset underholdt på Københavns Hovedbanegård.
Senest opdateret: 11. maj kl. 11:13

Der var travlhed og aktiviteter over hele landet, da Hjernesagen onsdag den 10. maj afholdt sin årlige forebyggelsesdag. I år blev der tilbudt blodtryksmåling, og samtidig præsenterede Hjernesagen sin nye kampagne ”Motion gavner hjernen”.

Motion er nemlig godt for hjernen. Når man dyrker motion, falder blodtrykket, og det er vigtigt, fordi forhøjet blodtryk er den væsentligste årsag til blodprop eller blødning i hjernen – apopleksi. Derfor er det relevant at kende sit blodtryk. Et normalt blodtryk ligger under 140/90 mmHg.

Lokale arrangementer landet over

Hjernesagens lokale foreninger afholdt mere end tyve arrangementer landet over, hvor man kunne komme forbi og høre mere om den nye kampagne, få målt sit blodtryk og få en snak om forebyggelse af blodprop eller blødning i hjernen. Flere hundrede fik målt deres blodtryk og der blev uddelt et par tusind poser med kampagnematerialer og motions- og hjernetræningsøvelser.

Blodtryk og komik 

Hjernesagens sekretariat var at finde på Københavns Hovedbanegård, hvor det i tidsrummet kl. 14.00-17.00 fortalte de forbipasserende om Hjernesagens nye kampagne "Motion gavner hjernen" og delte 1.250 poser med materialer ud.

Sygeplejerskerne Anne Birgitte og Suki havde travlt med at måle blodtryk på de mange, som gerne ville vide, om de havde et normalt blodtryk på under 140/90 mmHg. Undervejs underholdt Hjernesagens ambassadør, komiker Sebastian Dorset.