Giv noget godt videre

... til noget, som står dit hjerte eller hjerne nær
Senest opdateret: 04. januar kl. 11:52

Der kan være mange grunde til, at folk vælger at donere arv efter dem gennem testamentariske gaver.

Det kan være en udløsende faktor for mange, at muligheden for at støtte en god sag, kan kombineret med at ens arvinger kan arve mere.

Lige omkring en sjettedel af alle danskere er parate til at testamentere en del af deres arv til velgørende formål som naturbevarelse, dyrevelfærd, sygdomsbekæmpelse og hjælp til udsatte børn og voksne. Det viser en landsdækkende undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Det Gode Testamente i 2018.

Testamentegave til Hjernesagen

Hjernesagen er en af de organisationer, der er med i samarbejdet Det Gode Testamente. Hvis du har besluttet dig for at donere en del af din arv til Hjernesagen, dækker Hjernesagen helt eller delvist de omkostninger, der er forbundet med udfærdigelsen af dit testamente.

Hjernesagen skal ikke betale boafgift, hvis de er indsat som arving i et testamente. Til gengæld kan Hjernesagen betale boafgift for øvrige arvinger, hvis det er indført som betingelse i testamentet.

Fra tanke til handling

Fire enkle skridt fra tanke til handling til dig, der måske overvejer at give en testamentegave til Hjernesagen og/eller en af de andre 32 organisationer:

4 Trin Opret Testamente 

  1. Få svar på spørgsmål om arv og testamente på detgodetestamente.dk og få gratis advokatrådgivning
  2. Ønsker du at oprette testamente, så find en af de 180 advokater på detgodetestamente.dk - de kan hjælpe dig i gang
  3. Advokaten hjælper dig med at oprette et testamente, der passer lige præcis til dine ønsker og din situation
  4. Testamentet bliver udarbejdet, du godkender det - og sidst registreres det af en notar i skifteretten.

Er testamente relevant for dig?

Det er relevant at skrive testamente, hvis man gerne vil have indflydelse på, hvad der sker med den arv, man efterlader sig.

Tag arvetesten og find ud af hvor meget du ved om arv HER

Om Det gode testamente

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem 33 velgørende organisationer i Danmark, der sammen arbejder for at oplyse om muligheden for at tilgodese velgørende formål gennem arv.

Organisationerne er gået sammen for at få flere danskere til at skrive testamente og give noget godt videre.

Det Gode Testamente står bag hjemmesiden detgodetestamente.dk, hvor du kan hente inspiration og gratis juridisk rådgivning.

  • Alle organisationerne i Det Gode Testamente yder tilskud til oprettelsen af testamenter. Af den organisation, du donerer en del af din arv til, kan du få dækket op til kr. 4.000,00 plus moms, eller i alt kr. 5.000,00 til oprettelsen af dit testamente. De fleste testamenter koster mellem 4.000-8.000 kr. – du kan altid spørge din advokat, hvad testamentet kommer til at koste.
  • En forudsætning for at få tilskud til omkostningerne er, at testamentet udfærdiges af en bestallingshavende advokat (eller en jurist med tilsvarende ansvarsforsikring).
  • Du er altid meget velkommen til selv – eller bede din advokat om – at kontakte den eller de velgørende organisationer, som du ønsker at betænke, for at høre mere om det praktiske.

Din arv gør en stor forskel for den eller de organisationer, du betænker i dit testamente. Det har stor betydning for dem, at de efterfølgende må rette henvendelse til dig for at takke for den tillid, du har udvist.

Mere information 

Læs mere eller se videoer om det gode testamente HER

Læs mere om at betænke Hjernesagen i dit testamente HER

Arvesamarbejde Logoer