Hæder til lokalformanden i Haderslev og Tønder

Sundhedsudvalget i Haderslev Kommune var ikke ét sekund i tvivl, da dette års modtager af kommunens sundhedspris skulle udpeges: Det blev Lis Ernlund Mastrup fra Hjernesagens lokalforening i Haderslev og Tønder, og Lis får netop prisen for sit årelange arbejde i Hjernesagen.
Senest opdateret: 30. september kl. 01:40

Haderslev Kommune hædrer lokalformanden for Hjernesagen i HadLis Mastrup Haderslev Sundhedspriserslev og Tønder, Lis Ernlund Mastrup, med kommunens sundhedspris. Prisen får hun for det dedikerede arbejde, hun har lagt i Hjernesagens lokalforening i mere end 20 år.

Lis blev selv ramt af en blodprop i hjernen som 48-årig i 1993. Det medførte flere stor ændringer i hendes liv, bl.a. var hun og manden tvunget til at opgive de to radio- og tv-forretninger, de drev i fællesskab. Til gengæld tog hun i 1997 initiativ til at oprette en lokalforening af Hjernesagen, som hun selv har været formand for siden.

Og det er det utrættelige arbejde med at skabe et liv med mening for andre i samme situation som sig selv, hun nu hædres for. Det var formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Børge Koch, som overrakte Lis prisen. Den består, ud over æren og et fint diplom, af 10.000 kr. og blev overrakt ved Frivillighedsfesten i Haderslev Kommune.