Ændringer i neurobehandling droppes efter kritik

Region Midtjylland får fortsat behandling af blodpropper og blødninger i hjernen både i Viborg og i Holstebro.
Senest opdateret: 31. august kl. 08:11

Et forslag i Region Midtjylland om at samle behandlingen i den vestlige del af regionen på kun et hospital er taget af bordet. Ligesom forslaget om at flytte behandlingen med trombolyse fra Holstebro til Viborg også er droppet.

Ændringerne var foreslået som en del af en større spareplan i Region Midtjylland, og skulle spare i alt næsten 29 millioner kroner. 

Men forslaget om flytte behandling og ændre i opbygningen af behandlingstilbuddet har været udsat for kritik fra flere sider.
Også Hjernesagen har sendt brev til samtlige politikere i Regionsrådet og påpeget, at apopleksi hører blandt de fem største sygdomsudfordringer i Danmark. På den baggrund har Hjernesagen anbefalet, at både behandling og rehabiliteringen fortsat prioriteres.

Nu har regionrådsformand Anders Kühnau besluttet at droppe forslaget. 

I et nyt forslag til spareplan må både Viborg og Holstebro beholde deres akutte neurologiske afdelinger, og Viborg må undvære trombolysebehandling. Dermed fortsætter behandlingen som hidtil.
Til gengæld skal neurorehabilitering - genoptræning efter erhvervet hjerneskade - samles ét sted. Og derudover vil regionen effektivisere driften, skriver DR Midt og Vest.

Samlet set kan det nye forslag formentlig give besparelser for ti millioner kroner frem til 2020 i stedet for først foreslået næsten 29 millioner kroner.

Læs mere om sagen HER
Læs Hjernesagens brev til politikerne HER

 

(foto: Arkiv, Region Midtjylland)