Hjernesagen: Flytning af trombolysebehandling må ikke betyde forringelse for borgerne!

Hjernesagen kontakter nu Region Midtjylland for at bede om dokumentation for, at en eventuel flytning af behandlingen af blodpropper i hjernen ikke vil betyde, at borgerne får en dårligere faglig behandling.
Senest opdateret: 24. august kl. 12:24

Region Midtjylland har offentliggjort en plan om at flytte behandlingen af blodpropper i forbindelse med en større spareplan.
Regionen vil spare 28 millioner kroner ved bl.a. at flytte trombolysebehandlingen - behandling af blodpropper - fra regionshospitalet i Holstebro til regionshospitalet i Viborg.

Men Hjernesagen stiller nu krav om dokumentation for, at flytningen af områdetikke betyder, at borgere, der rammes af blodprop eller blødning i hjernen vil opleve dårligere behandling.

- Behandlingen af borgerne og patienterne må ikke bliver forringet. Behandlingen skal være lige så god fremover, som den har været hidtil, siger Hjernesagens landsformand Lise Beha Erichsen, der nu vil kontakte Region Midtjylland.

- Og det handler i høj grad om, at man også fremover kommer hurtigt i behandling. Når vi snakker om behandling af blodpropper i hjernen, er tidsfaktoren utrolig vigtig. Jo hurtigere, man kommer i den rigtige behandling, jo større er chancen for, at man efterfølgende slipper for alvorlige mén. Det er derfor altafgørende for os, at Region Midtjylland kan dokumentere, at behandlingen ikke bliver dårligere. Uanset hvor vi bor i Danmark, skal vi have adgang til samme gode behandling, siger Lise Beha Erichsen.

Region Midtjylland skal i alt spare op mod 300 millioner kroner frem mod 2020, og det er baggrunden for planen om at flytte bl.a. trombolysebehandlingen til Viborg. Men flytningen betyder, at der bliver længere for borgerne i den vestlige del af regionen, der i dag modtager behandling i Holstebro.

Flytningen er ikke endelig vedtaget endnu. Region Midtjylland skal andenbehandler forslaget på et møde den 26. september.

(Foto: Arkiv Region Midtjylland - Region Midtjylland overvejer at flytte trombolysebehandling. Men støder nu på kritik af blandt andet længere vej til behandlingen for mange borgere i de vestlige dele af regionen.)