Tre patientforeninger i nyt samarbejde

Behovet for foreninger, der arbejder for at hjælpe folk, der rammes af sygdomme, vokser støt. Men nu indleder tre patientforeninger et nyt samarbejde, hvor man på tværs af sygdomme i fællesskab sætter fokus på hjernen.
Senest opdateret: 29. juni kl. 11:45

80 butikker i Normal-kæden over hele landet har i disse uger haft sagt ja til et særligt initiativ, hvor man støtter de tre landsdækkende foreninger Hjernesagen, Parkinsonforeningen og Epilepsiforeningen.

Indtægterne fra salget af seks nydesignede nøgleringe går ubeskåret til de tre foreningers arbejde for at forbedre forholdene for ramte og pårørende inden for de tre sygdomme.

Det er første gang, at Normal butikskæden på den måde påtager sig at støtte en god sag. Og det markerer samtidig også et nyt samarbejde mellem de tre foreninger.

- Vi er stolte over, at vi nu sammen sætter fokus på hjernen på denne måde. Vi synes, at hjernen generelt er overset og fortjener mere fokus. De fleste danskere tager hjernen for givet. Og først når vi rammes af en sygdom, for eksempel en blodprop eller blødning i hjernen, opdager vi, hvor vigtig hjernen er for vores liv, siger Klaus Legau, der er direktør i Hjernesagen og én af initiativtagerne til det nye samarbejde.

Over 7.300 danskere er ramt af Parkinsons sygdom, 55.000 er ramt af epilepsi og hvert år rammes 12.500 af en blodprop eller blødning i hjernen.

Du kan støtte Hjernesagen og det fælles initiativ ved at købe din egen nøgle-huske-ring. Køb den HER