Ny mulighed for gratis psykolog til unge

Lider du af depression eller angst – og er du mellem 18-20 år, så har du nu mulighed for at få hjælp fra en psykolog gratis.
Senest opdateret: 22. august kl. 02:44

Et stigende antal børn og unge kæmper med psykiske problemer og deres mentale velbefindende.
Og når en ung får en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning, er det ikke usædvanligt med depression og angst.
Ligesom det kan være svært, hvis ens far eller mor pludselig får en apopleksi.
Hjernesagen tilbyder neuropsykologisk rådgivning gratis. Men nu kan unge voksne også få mulighed for at tale med en psykolog personligt, hvor du bor – uden at skulle betale.

Hidtil har du selv skulle betale enten hele regningen eller en stor del af den, hvis du havde brug for at tale med en psykolog om din depression eller angst. Men nu kan du få gratis psykologhjælp, hvis er du ung og mellem 18-20 år.

Det er en forsøgsordning vedtaget i Folketinget, der giver dig mulighed for den gratis psykologhjælp. Frem til udgangen af 2021 kan alle 18-20-årige med let til moderat depression og angst modtage gratis psykologbehandling efter at være blevet henvist fra en læge.

- Vi ved, at økonomien kan være en stopklods for mange, som burde få hjælp hos en psykolog, og den forhindring fjernes. Nu handler det om at nå ud til så mange af de 18-20-årige som overhovedet muligt, så angst og depression ikke sniger sig ind på dem og hindrer dem i at leve livet fuldt ud med venner, arbejde og familie,” siger Sophie Hæstorp Andersen, formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Danske Regioner.

Det er den region, du bor i, der betaler for psykologen.

HJERNESAGEN TILBYDER GRATIS HJÆLP FRA NEUROPSYKOLOG

Har du spørgsmål i forbindelse med en hjerneskade, for eksempel spørgsmål om adfærd, kognition og følelser efter en hjerneskade, så kan du også henvende dig til Hjernesagens rådgivning, der også er gratis.

Hjernesagens neuropsykolog svarer på spørgsmål og rådgiver om forandringer i forbindelse med en hjerneskade.

Find Hjernesagens neuropsykologiske rådgivning HER

FAKTA:Gratis psykologhjælp til unge

  • For at få gratis psykologhjælp, i nærheden af hvor du bor, skal du først gå til din egen læge og dér få en henvisning.
  • Den politiske aftale, som er aftalt af politikere på Christiansborg betyder, at frem til 31. december 2021 fjernes den nuværende egenbetaling på 40 pct. til psykologbehandling af let til moderat depression eller angst for 18-20-årige. Tidligere skulle du som ung betale 40 % af regningen, mens regionen så betalte 60 % af regningen.
  • Det er psykologer, der virker under overenskomsten (ydernummerpsykologer), som kan behandle patienter under den nye ordning. Spørg for eksempel din læge, hvilken psykolog, du skal gå til.
  • Hjernesagens egen neuropsykologrådgivning: Læs mere HER

(foto: Arkiv - genrefoto, Colourbox)