Ventetid på operation for lang

Patienter med symptomer på en forbigående blodprop i hjernen (TCI) er uacceptabel lang. Det konkluderer landsregistret Karbases årsrapport fra 2016. Viborg Sygehus har som det eneste sygehus nedbragt ventetiden til seks dage, skriver Dagens Medicin.
Senest opdateret: 04. december kl. 01:28

Patienter med symptomer på en forbigående blodprop i hjernen (TCI) bør højst vente tre dage på en operation. Sådan lyder målet. Men landsregistret Karbase konstaterer i sin årsrapport for 2016, at ventetiden er uacceptabel lang. Median-ventetiden lyder nemlig på 11 dage - hvilket betyder, at halvdelen af patienterne venter længere end 11 dage.

Det skriver Dagens Medicin.

Halvdelen af patienterne bliver ellers set af en læge allerede samme dag, som de får symptomer på TCI, og tre fjerdele inden for tre dage.

Ifølge årsrapporten må den lange ventetid på operation derfor skyldes enten for sen henvisning - eller manglende mulighed for at få patienterne opereret hurtigt.

Viborg Sygehus har som det eneste center nedbragt ventetiden til seks dage.

Årsrappporten bemærker i øvrigt også, at der i Region Nord og Midt behandles tre til fire gange så mange patienter med TCI som i Region Hovedstaden. 

Forklaringen lyder i følge Dagens Medicin, at regionerne tilsyneladende både udreder patienterne og henviser patienterne ud fra forskellige principper.