Anerkendt neuroekspert bliver direktør i Hjernesagen

En af landets mest anerkendte eksperter inden for neuroområdet, neuropsykolog Birgitte Hysse Forchhammer, tiltræder som direktør for Hjernesagen.
Senest opdateret: 15. oktober kl. 01:05

Birgitte Hysse Forchhammer har i mange år været ledende neuropsykolog på Rigshospitalet. Hun har gennemført flere forsknings- og udviklingsprojekter og har som faglig ekspert bidraget væsentligt til både regional og national udvikling af hjerneskaderehabilitering. Birgitte Hysse Forchhammer tiltræder som direktør i Hjernesagen den 1. januar 2019.

Hjernesagens landsformand Lise Beha Erichsen udtrykker stor glæde over ansættelsen af Birgitte Hysse Forchhammer.

- Med Birgitte Hysse Forchhammer får Hjernesagen en utrolig engageret og vidende direktør med meget stor erfaring inden for hjerneskadeområdet og samtidig en direktør, der kan være med til at stå i spidsen for den gode udvikling, foreningen er inde i. Birgitte Hysse Forchhammer har stor forståelse og viden om den svære situation, som apopleksiramte og deres pårørende står i. Og Birgitte Hysse Forchhammer er samtidig en god og erfaren formidler, der både kan nå de apopleksiramte og deres pårørende, den faglige verden og den brede offentlighed.

Hjernesagen har 9500 medlemmer og 41 lokale foreninger fordelt over hele landet. Den nye direktør tiltræder samtidig med, at Hjernesagen i 2019 markerer sit 25 års jubilæum.

- Jeg ser frem til at tiltræde stillingen som direktør for Hjernesagen. Hjernesagen har en utrolig vigtig opgave med at støtte mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen og deres pårørende. Jeg glæder mig til at bidrage til at sikre bedst mulig forebyggelse, behandling og rehabilitering, og samtidig udbrede viden om hjernen og hvordan vi passer på den.

Birgitte Hysse Forchhammer er gift med ledende overlæge Jesper Poulsen og har en voksen søn.