Samtaleforløb for nye pårørende

Hjernesagen tilbyder et samtaleforløb for nye pårørende til en person med en hjerneskade. I forløbet får du indsigt i, hvorfor og hvordan man ændrer sig efter en skade, og du får konkrete redskaber til at tackle den nye hverdag.
Senest opdateret: 09. oktober kl. 01:24

Meget kan ændre sig, når ens nærmeste bliver ramt af en blodprop eller blødning i hjernen eller på anden måde får en hjerneskade.

Det kan være svært, når det menneske, vi ellers kender godt, pludselig ændrer personlig karakter.

Webinar7

Nu tager Hjernesagen hul på den svære situation med et nyt netværkskursus for pårørende.

Formålet med dette samtaleforløb er at støtte dig, der netop er blevet pårørende.
I begyndelsen vil du som pårørende ofte rette hele dit fokus på den ramte og den ramtes situation.
Den pårørende er en vigtig ressourceperson for den ramte, som ofte skal udfylde mange roller på én gang.
Som pårørende påvirkes du også af den ændrede hverdag og de fysiske, psykiske og følelsesmæssige forandringer, som den ramte oplever.

Viden og dialog

For at kunne hjælpe den ramte så godt som muligt, vil du i samtaleforløbet få viden om hjernen og opnå redskaber til, hvordan du tackler og håndterer rollen som pårørende.
Ved at styrke dine kompetencer som pårørende, kan du hjælpe den ramte endnu bedre og til at tackle jeres nye fælles situation.

Webinar 2

I dialog med de andre kursusdeltagere snakker vi om de kognitive og følelsesmæssige reaktioner, som du oplever hos den ramte.

Du vil også få mulighed for at tale om, hvordan du selv oplever forandringerne, og hvad de gør ved dig. Samtaleforløbet varetages af en specialist i klinisk neuropsykologi.

Kurset er målrettet til dig, der er ny pårørende (indenfor de sidste 2 år), og udbydes tre steder på landsplan. Hvert sted laver vi en gruppe af pårørende, der i løbet af tre møder klædes på til den nye hverdag. Du får dermed mulighed for at møde andre, der ligesom dig skal forholde sig til en helt ny situation i samme situation som dig.

Mere information

Læs mere om praktiske informationer, datoer, byer og hvordan du tilmelder dig HER