Hjernen udfordres på kulturnat i København

Hjernen bliver centrum for en spændende aften med udfordringer og hjerneoplevelser til både børn og voksne, når hjerneeksperter og Hjernesagen inviterer til åbent hus på Center for Hjerneskade i København.
Senest opdateret: 12. oktober kl. 06:36

Der er udsigt til hovedpiner på den sjove måde, når kulturnatten afvikles fredag aften i København.

Center for Hjerneskade på Københavns Universitet forvandles til lidt af et oplevelsescenter med udfordrende hjernegymnastik, overraskende hjerneopgaver og ny viden. 

Få udfordret din hjerne hos neuropsykologerne. Afprøv hjernen med hjernelegetøj. Få udfordret dine talegaver hos audiologopæderne. Prøv hvordan du kan holde hjernen sund og træne den. Eller få målt dit blodtryk og kondital og hør hvordan det har en direkte sammenhæng med din hjerne. Det er bare nogle af de mange tilbud og aktiviteter. 

Det er Center for Hjerneskade og Hjernesagen, der i forbindelse med kulturnatten fredag aften den 13. oktober arrangerer den udfordrende aften for hjernen. 

Programmet er tilrettelagt, så der er sjov, udfordringer og spændende viden for både børn og voksne.

I løbet af kulturnat-arrangementet - der foregår på universitetet på Amager Fælledvej 56A på Amager - vil der også være underholdende og spændende foredrag, hvor blandt andet komiker Sebastian Dorset og hjerneforsker Jesper Mogensen tager en forrygende samtale om hjernen.

- Vi har sammensat en aften, hvor hjernen udfordres på sjove måder - og hvor man samtidig får indblik i en del af vores krop på en spændende måde. Hjerneskade og følgerne efter hjerneskader er ikke i fokus i vores samfund. Men flere end hver syvende dansker vil blive udsat for en blodprop eller blødning i hjernen i løbet af livet. Og måske mest overraskende, så kan vi faktisk selv gøre meget for at undgå det, siger landsformand i Hjernesagen, Lise Beha Erichsen.

Alle aktiviteter og sjove indslag foregår i de omgivelser, der til daglig handler om en langt mere alvorlig sag.

Center for Hjerneskade behandler en lang række af de danskere, der får en hjernerystelse eller hjerneskade.

Hjernesagen er forening for flere end 9000 danskere, der har været ramt af en blodprop eller blødning i hjernen, andre hjerneskader og deres pårørende. 

Hjerneskader er et overset problem. Omkring 6,5 procent af alle dødstilfælde skyldes blødning eller blodprop i hjernen. Udgifter til apopleksi (blodprop eller blødning i hjernen) er estimeret til 2,7 mia. kr. om året. På kulturnatten kan de besøgende blandt andet opleve, hvordan det er at leve med en hjerneskade. Prøv for eksempel, hvad det vil sige at leve med et talehandicap - eller hvordan man smører en mad med én hånd.

Hjerneaftenen foregår fra klokken 18-22. Besøgende kan frit besøge de mange aktiviteter og tilbud. Tre gange er der mulighed for at overvære overraskende vinkler og samtaler om hjernen. Som for eksempel når en komiker og en hjerneforsker dykker ned i hjernens mysterier.

  • Kl. 18: "Vores utrolige hjerne” - komiker Sebastian Dorset og hjerneforsker Jesper Mogensen i forrygende samtale.
  • Kl. 19: "Vores empatiske hjerne" - når vi bogstaveligt talt føler, hvad et andet menneske føler! Hør neuropsykologerne Lone Vesterager Martinus og Annemarie Hilkjær fortælle. 
  • Kl. 20: "Når hovedet bliver rystet" - hør specialister fortælle, hvad der sker, når man får en hjernerystelse, der ikke går over af sig selv. 

Læs mere HER