Hjernesagen opfordrer regioner til at forbedre kapacitet

I en direkte henvendelse til politikerne i de fem regioner, opfordrer Hjernesagen til, at regionerne hurtigt sikrer, at borgerne får den bedste behandling, hvis de rammes af en stor blodprop i hjernen.
Senest opdateret: 01. februar kl. 01:45

Nye resultater viser, at man kan behandle langt flere danskere, der rammes af en stor blodprop i hjernen, med succes. Men mens mulighederne for behandling er forbedret, er kapaciteten ikke fulgt tilsvarende med.

Eksperter frygter derfor, at der ikke er ressourcer nok til at undersøge og behandle alle de borgere, som får en stor blodprop i hjernen, med behandlingsmetoden trombektomi. En metode hvor man fjerner blodproppen via et kateter.

Hjernesagen opfordrer nu i en direkte henvendelse samtlige regioner til at sikre, at kapaciteten udvides.

- Ellers kan det ende med det helt urimelige paradoks, at man i sundhedsvæsenet har en ny viden og en succesfuld behandlingsmetode, som indebærer, at man kan behandle mange flere – men at patienterne alligevel ikke får den pågældende behandling – alene fordi kapaciteten ikke kan følge med udviklingen. Det er reelt 1.500 danskere, hvis helbred og fremtid vi risikerer at gamble med. Nogle vil være heldige. Men 500 risikerer at ende med ikke at få den bedste behandling, fordi der ikke er ressourcer til at behandle dem. Det, mener vi i Hjernesagen, er en uholdbar situation, skriver Hjernesagens landsformand, Lise Beha Erichsen i henvendelsen til de fem regionsrådsformænd.

Hjernesagen opfordrer på denne baggrund til, at man hurtigt i både regionerne og i Danske Regioner træffer beslutning om at sikre, at den nye viden udnyttes fuldt ud, således at der er tilstrækkelig kapacitet til at behandle de borgere, der rammes af store blodpropper i hjernen.

(foto: colourbox, arkiv)