Kom med til Hjerneugen 2019

En hel uge med hjerneaktiviteter. Sådan tegner årets Hjerneuge, der fra den 11. marts til 17. marts betyder et hav af spændende aktiviteter og tilbud.
Senest opdateret: 12. marts kl. 12:45

Hjernesagen afholder arrangementer, der sætter fokus på hjernen, i Hjerneugen uge 11. De fleste steder tilbyder Hjernesagen arrangementer i samarbejde med andre foreninger, der også har fokus på hjernen.

Syv foreninger har i forbindelse med Hjerneugen lavet samarbejdet HJERNEN I FOKUS.

De syv foreninger er: Hjernesagen, Hjernerystelsesforeningen, Dansk Epilepsiforening, Parkinsonforeningen, Alzheimerforeningen, Hjerneskadeforeningen og Spastikerforeningen.

Sammen har de syv foreninger også lavet en hjemmeside, der skal inspirere til aktiviteter i uge 11 med hjernen i centrum.

Du kan blandt andet finde en liste over nogle af de mange tilbud over hele landet i forbindelse med hjerneugen.

Se hjemmesiden HER

Quiz om hjernen og vind

I år er der lavet en hjernequiz, hvor du kan vinde brætspillet Sprogspillet.

Jo flere rigtige du har, jo større er chancen for at vinde, da hvert rigtigt svar giver ét lod i lodtrækningen om i alt fem præmier af brætspillet Sprogspillet. Der vil blive trukket lod blandt alle deltagere. Held og lykke.

Du finder quizzen HER

Arrangementer

Kom og hør foredrag, se en film eller fotoudstillinger og bliv klogere på hjernen. Nogle arrangementer er gratis, andre koster lidt. Se udvalgte arrangementer herunder.

Vejle

Temadag i Sundhedshus Vejle tirsdag den 12. marts kl. 16-20. Mød de forskellige foreninger, og hør bl.a. et foredrag om hjernetræthed.

Se programmet HER

Odense, Århus og Taastrup

Fotoudstillingen "Mig og min hjerne" med bidrag fra medlemmer eller pårørende i alle syv foreninger.

  • Fernisering i Odense mandag den 11. marts kl. 13-14.
  • Fernisering i Århus mandag den 11. marts kl. 16-17.30
  • Fernisering og præmieoverrækkelse i Taastrup onsdag den 13. marts kl. 15-17.

Se programmerne HER

Brørup

Hjernesagen i samarbejde med Vejen Kommune byder på en eftermiddag med fire oplæg torsdag den 14. marts fra kl 13.30-16.30 i Brørup Sundhedscenter.

Hør bl.a. Hjernesagens direktør Birgitte Hysse Forchhammer, om rideterapi, SMART Training og om det gode live efter en hjerneskade af en apopleksiramt.

Arrangementet kræver tilmelding. Se mere HER

Desuden viser Brørup Bio filmen "Dem vi var" søndag den 17. marts kl. 14. Prisen er 50 kr. Se mere HER

Oversigt over alle arrangementer i Hjerneugen 2019

Find flere aktiviteter HER

På hjemmesiden hjernenifokus.dk kan du i øvrigt også finde en god aktivitet til for eksempel weekenden med dine børn: En skabelon til at lave og farvelægge en hjernehat.