Børne- og Socialminister Mai Mercado vil ikke love en national handicappolitisk handlingsplan

Hjernesagen sendte for nylig sammen med en række andre organisationer en opfordring til børne- og socialminister Mai Mercado om at lave en national handicappolitisk handlingsplan. Men ministerens svar er desværre lidt trist læsning.
Senest opdateret: 10. oktober kl. 07:46

På 9 ud af 10 vigtige områder som uddannelse, beskæftigelse, vold, sundhed, tilgængelighed eller diskrimination er mennesker med handicap nemlig markant værre stillet end resten af befolkningen. Det viser et handicapbarometer, der systematisk kortlægger levevilkårene for mennesker med handicap i forhold til resten af befolkningen. 

På den baggrund henvendte Hjernesagen og en lang række andre organisationer sig til Børne- og Socialminister Mai Mercado, og bad om, at der bliver lavet en handlingsplan for, at mennesker med handicap ikke fortsat har markant ringere levevilkår end resten af befolkningen. 

Men desværre takker Børne- og Socialminister Mai Mercado for henvendelsen uden at forpligte sig eller love at lave en handlingsplan.

- Vi har fået et høfligt svar fra ministeren. Men verden ændres jo ikke med høflige svar. Politikerne skal turde handle, når der er så urimelige forhold, som vi har dokumenteret. Så jeg kan da ikke undgå at være en smule trist. Jeg havde håbet på mere. Men vi må jo blot arbejde videre og fortsætte med at dokumentere, hvordan vores danske samfund ikke er gearet til, at der er en stor gruppe, der har særlige behov for at fungere på lige fod. Som det er nu, ender denne gruppe jo med markant ringere levevilkår, og det er helt urimeligt, siger Lise Beha Erichsen, der er landsformand i Hjernesagen.

Både Danske Handicaporganisationer - som Hjernesagen er en del af - og Institut for Menneskerettigheder vil arbejde videre med ønsket om at få politisk støtte til en national handlingsplan.

Læs om henvendelsen og ministerens svar HER 

(foto: pressefoto, Flemming Leitorp)