Folkemøde: Tusinder lærte Hjernesagen at kende

Hjernesagen var på folkemøde for tredje gang, denne gang med hovedbudskabet ”Mindre salt – mere krydderi”. 7000 mennesker fik materialer om salt og blodtryk med hjem, og et par tusinde fik målt deres blodtryk.
Senest opdateret: 16. april kl. 11:22

”Jeg håbede, det var ok. Og det var det heldigvis”. Christian Schrøder fra Haderslev åndede lettet op efter at have fået taget sit blodtryk Hjernesagens telt på Folkemødet 2014 i Allinge på Bornholm.

Hjernesagen var på folkemøde for tredje gang, denne gang med hovedbudskabet ”Mindre salt – mere krydderi”. Og Christian Schrøder var blot en af de godt 2000 folkemødedeltagere, der valgte at få målt blodtrykket i Hjernesagens telt.

Spredte budskabet
Frivillige, landsformand og sekretariatsmedarbejdere delte sammenlagt 7079 poser ud med madopskrifter og anden inspiration til at skære ned på saltet, og de to blodtryksmåleapparater summede uafbrudt i alle folkemødets åbne timer. Derudover holdt Hjernesagen to arrangementer sammen med Center for Hjerneskade og professor, dr. med. Hans Ibsen, hvor de godt 80 tilhørere blev klogere på hjernen og kroppen, på blodtrykket og på, hvor langt, man kan nå med genoptræning, hvis skaden er sket. Komiker Sebastian Dorset optrådte desuden to gange en time ud for Hjernesagens telt og gav den lange blodtryksmåle-kø gode grin: "Man kan jo prale af sådan et godt blodtryk i dagevis", lokkede han blandt andet.

Unik mulighed for at møde ”kunderne”
Undervejs besøgte TV2 Bornholm Hjernesagens telt. Reportagen, hvor en journalist får taget sit blodtryk og får gode råd om salt og blodtryk, kan ses på TV2 Bornholms hjemmeside. Indslaget begynder cirka 54:30.

Folkemødet er politikeres og organisationers ultimative byfest med unikke muligheder for at møde ”kunderne”, dvs. borgere og medlemmer. Derfor deltog Hjernesagens direktør Lise Beha Erichsen og landsformand Bruno Christiansen også i en række debatter, hvor de stillede spørgsmål til ministre og andre på hjerneskadedes vegne.